Tarmflorans budord. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Tarmflorans budord.

I vår bok har vi med 20 budord som tarmfloran tycker om. Ibland får vi frågan vilken som är vår favorit. Då brukar vi svara nummer 15 – “Bli en näringsjägare” – för att vi den täcker in rätt många av de andra budorden per automatik. Och nummer 5 förstås – “Drick en grön smoothie varje dag” – för att det är ett så himla enkelt sätt att komma igång och få i sig massa nyttigheter.

Men i dag behöver vi inte välja, så här kommer hela bunten. Vilken är din favorit?

1. Fokusera på vad du ska äta snarare än vad du ska utesluta.

2. Ät jättemycket råa grönsaker i många olika färger.

3. Ät sparsamt med kött.

4. Frossa i gröna blad.

5. Drick en grön smoothie varje dag.

6. Om du äter kött – välj vildfångad.

7. Ät långsamt och tugga noggrant.

8. Skippa processad mat.

9. Välj ekologiskt.

10. Öka näringen genom att grodda och syra.

11. Sänk temperaturen några snäpp.

12. Välj fett med omsorg.

13. Pimpa maten mer örter och kryddor.

14. Lär dig själv och barnen att mysa utan socker.

15. Bli en näringsjägare (och skippa bukfyllan).

16. Ge kroppen chans att återhämta sig då och då genom periodisk fasta.

17. När du känner dig stressad, ta ett djupt andetag och försök att fokusera på det positiva i livet.

18. Rör på dig ofta.

19. Låt maten vara din främsta källa till näring, men stötta gärna med D-vitamin, omega-3 och synbiotika.

20. Njut, och var inte för hård mot dig själv. Det är viktigast av allt.

 

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Nummer 1 – fokusera på det du ska äta och inte det du inte ska äta. Detta är min favorit av den enkla anledningen att om man äter sig mätt på bra mat så finns det inte så mycket sug eller plats kvar för den onyttiga maten/sötsakerna. Jag är själv en riktig sockerråtta och jag märker stor skillnad de dagar då jag äter ordentligt med riktig mat, då är sötsugen i princip obefintligt men om jag äter för lite eller slarvigt så är socker det enda jag kan tänka på…
  Jag köpte er bok för ett par veckor sedan och har snart lusläst hela boken och provat flera av recepten – jag fullständigt ÄLSKAR den!! Den kommer att bli min guru framöver även om jag inte kommer kunna följa alla råd så tar jag med mig mycket av det jag läst. Stort tack för ert jobb och engagemang!
  Kramar till er!!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Sorry att det tog så lång tid att svara på det här helt fantastiskt fina meddelandet – tack för att du tar dig tid att peppa, värmer!

 2. Hej!
  Jag har precis hittat denna fantastiska sida och har hört talas om er bok och kommer absolut läsa den! Jag har en fråga om barn. Mina barn är vääääldigt enkelspåriga i sin kost. Korv korv och åter korv. Några köttbullar däemellan. Finns det någon vegetarisk korv som ni rekommenderar? Jag tänkte succesivt byta ut den dåliga kosten mot bättre, men känner att man får ta ett steg i taget.
  Har ni några tips till mig och mina misstänksamma barn? Tex – vad ska jag satsa på i första hand?

  Tack för en jättebra blogg!
  /Annika

  1. Food Pharmacy skriver:

   Du tänker helt rätt – babysteps är tricket. Så svårt att ge dig bra tips eftersom alla barn (och vuxna) är så himla olika. Gillar de bara “torra” rätter eller funkar grytor och soppor? Smoothies?

 3. Nr 1 är min favorit! För mig är detta nyckeln till att inte skapa mat-ångest utan bara pepp! Skit i att det slinker ner några lakritsbåtar och punchpraliner lite då och då och fokusera på allt det härliga och färgglada (nej inte smågodis=) som jag vill äta!

  Tack för en toppenblogg!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Instämmer helt!

 4. Hej! Jag undrar om man kan äta gurkmeja när man är gravid? Och om det är några av era örter/kryddor ni rekommenderar i boken man inte ska äta som gravid? Just örter har jag ört lite olika bud på så det är lite förvirrande..

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vågar inte uttala oss om detta, har själva inte varit gravida sedan vi påbörjade vår pilgrimsfärd mot ett hälsosammare liv … När vi var gravida hade vi inte en susning om något av det vi kan i dag och levde sålunda på socker och sockerliknande mat.:(

 5. Hej! Och TACK för att ni driver denna blogg och sprider så mycket kunskap och inspiration som jag förmodligen aldrig hade fått annars!! Jag hittade er blogg och har läst igenom alla inlägg sen starten för det var ju så mycket nytt att lära sig! 🙂 Jag har en fråga kring d-vitamin som ni nämnt lite här och var och som även är en punkt bland era budord. Jag har hört och läst så mycket om (senast på greatlife.se som verkar ha bra pejl på naturliga wholefood kosttillskott) att man ska ta det ihop med olja samt K2-vitamin för att kroppen annars inte kan ta upp och tillgodogöra sig d-vitaminen. Så jag tänkte passa på att fråga er och Stig hur det egentligen ligger till med detta för att försöka få lite klarhet! Vore såå tacksam för hjälp och utredning i detta! 🙂 Tack på förhand! Med vänliga hälsningar, Sara

  1. Food Pharmacy skriver:

   Intressant, detta kan vi inte svara på på rak arm. Dock tar vi vår d-vitamin på olja, men du menar att det skulle behövas ytterligare olja då?

 6. Hej igen! Kom på att jag även kan fråga er om ni och Stig äter B-vitamin (B12) eftersom ni äter mycket vegetariskt/veganskt? Tack igen! Med vänliga hälsningar, Sara

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi äter inte tillskott av B12 men både vi och Stig äter fisk ofta och tillskott av krillolja varje dag!

 7. Susanne skriver:

  Hej, vilket märke av d- vitamin äter ni?
  Själv köper jag Holistic 5000 och tar en varannan dag.
  Inte hört förut att det är bättre med d-vitamin i olja…
  Köpte er fina bok och följer er blogg, det har förändrat mitt liv och min onda mage väsentligt när jag är noggrann med era råd.
  Fuskar ibland och det märks direkt.
  Tack för ert fina arbete!
  Susanne

  1. Food Pharmacy skriver:

   Fantastiskt att det går så bra för dig! Vi kör en d-vitamin (olja) från Holostic just nu, vet inte vad den heter men den är på en liten glasburk med en liten pipett!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.