Food Pharmacy ordinerar: Bananmuffins med choklad. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Food Pharmacy ordinerar: Bananmuffins med choklad.

fav

Jo, du vet våra blodsockervänliga bananmuffins som finns på sidan 66 i vår bok (ser du ut som en fågelholk nu så kan du genast korrigera det genom att klicka här)?

IMG_1849

Vi råkade liksom tappa lite kakao i smeten senast vi skulle baka dom …

IMG_1851

Och sedan när katastrofen redan var ett faktum så råkade vi tappa lite eeeh raw kakaonibs också …

IMG_1853-2

Vi ber naturligtvis om ursäkt för detta. Det var väldigt slarvigt och oansvarigt av oss att leka med maten på detta vis. Men om du nu mot all förmodan skulle ha tröttnat på våra andra muffins och funderat i tysthet på hur de skulle smaka med choklad, tja då kommer svaret här:

Bananmuffins med choklad
(bara 8 stycken tyvärr)

1 dl durramjöl
1 krm bikarbonat
1 msk malen kanel
cirka 3 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 krm havssalt
2 ägg
1 dl kokosolja
2 dl mosad banan (cirka 3 bananer)
cirka 3 msk raw kakaonibs

Sätt ugnen på högst 100 grader. Blanda de torra ingredienserna och ställ åt sidan. Blanda ägg och olja och häll över den våta mixen i den torra. Tillsätt bananmoset och häll smeten i åtta muffinsformar och grädda i cirka 1 timme (låt en sticka avgöra när de är torra). Ta ut och låt svalna (om du palla vänta).

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Print

Bananmuffins med choklad

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 8 stycken 1x
Scale

Ingredienser

1 dl durramjöl

1 krm bikarbonat

1 msk malen kanel

3 msk kakao

1 tsk vaniljpulver

1 krm havssalt

2 ägg

1 dl kokosolja

2 dl mosad banan

3 msk raw kakaonibs

Instruktioner

Sätt ugnen på högst 100 grader. Blanda de torra ingredienserna och ställ åt sidan. Blanda ägg och olja och häll över den våta mixen i den torra. Tillsätt bananmoset och häll smeten i åtta muffinsformar och grädda i cirka 1 timme (låt en sticka avgöra när de är torra). Ta ut och låt svalna (om du palla vänta).

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Hej världens bästa Lina och Mia! Jag har sedan någon månad tillbaka läst er blogg och er bok (nästan lite som en bibel) och jag är så glad att någon kan förklarar det här med mat och näring på ett kul och vettigt sätt (tack för det!).

    Men nu har jag en fråga. Jag har precis blivit diagnostiserad med hudsjukdomen perioral dermatit 🙁 Och då fick jag antibiotika utskrivet av läkaren. Därför vill jag såklart boosta och ge min tarm så mycket bra mat som möjligt och undrar om ni har några specifika tips? (vet att jag läste om det någonstans i er bok men hittar inte tillbaka till sidan??).

    Alltså vad ska jag tänka på att äta för bra mat som i synnerhet är bra för min hud och som hjälper tarmen nu när jag äter antibiotika?

    Kram på er, och än en gång tack för ert fantastiska jobb med blogg och bok!

  2. Rebecca skriver:

    Hej på ej tjejer!

    Tack för en suverän blogg! Undrar om det finns i er idévärld att en dag sortera in era fantastiska recept i kategorier, exempelvis maträtter/smaskigheter/smoothies/juicer. Vore enormt uppskattat, förhoppningsvis inte bara av mig =D

    1. Food Pharmacy skriver:

      Det är på g – har bara inte hunnit! Lovar att det kommer!

  3. Hej!
    Vad äter ni till middag? Det skulle vara kul att få lite tips på recept.
    Ser mest bara recept på nyttiga efterrätter, fika och snacks.
    Fin blogg!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Ska försöka hinna lägga upp mer vardagsrätter på bloggen framöver – håller på för fullt att fnula på en kokbok så då är det ju ett ypperligt tillfälle att testa recepten i detta forum!

  4. Bodil Malmberg skriver:

    Hej! Gillar att baka o har fixat o trixat med ert muffinsrecept: ett alternativ:
    Byt ut och mosa endast en banan (banan är gott men är alltför dominant i smaken o blir tjatigt i längden) mot typ 11/2 dl fint riven rödbeta (rödbeta o choklad gifter sig fint). Likaså passar t ex apelsinzest bättre till choklad än kanel. Missade och tog 1tsk bikarbonat vilket inte var fel!
    Tack för er fantastiska bok!!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Men hej Bodil! Tack så hemskt mycket för denna input – vi lovar att testa detta framöver, låter jättespännande ju!

  5. Bodil Malmberg skriver:

    Här kommer mitt absoluta favoritrecept! Varsågoda!
    Kör i matberedare:
    Rosta t ex 60 g hasselnötter i stekpanna o kör sedan i matberedare +
    40 g dadlar
    en nypa havssalt
    Tryck ut i liten form till botten
    Forts o kör samman:
    170 g (2 st) helt mogen avocado
    40 g kokosolja (kallpressad!)
    3-4 msk agavesirap
    2/3 dl Carobpulver eller kakao
    1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)
    1 nypa havssalt (kan uteslutas)
    Ev tillägg: 1msk nymalda kaffebönor
    Ev tillägg: 1tsk konjak
    Ev tillägg: 1/2 tsk apelsinzest
    Ev tillägg: cacaonibs/apelsinrasp/etc ovanpå
    Frys och i kylskåp innan servering
    Bättre finns inte!!
    PS Köpt dr Stigs synbiotiics, enda invändn är priset. Knappast rimligt mer än undantagsvis t ex vid sjukdom el/o vid Pc beh, att bet 500:-/mån. Är man flera i familjen blir det hiskeligt dyrt. Hur tänker ni?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Men gud vad gott det låter! Tusen tack för att edu delar – detta måste vi genast testa! Angående priset på synbiotikan håller vi med om att det är mycket pengar men samtidigt inte om vi tänker att vår hälsa är den viktigaste investeringen för oss. För längesedan (väldigt längesedan:) köpte vi inte ekologiska varor eftersom vi tyckte det var så dyrt. I dag tvekar vi inte en sekund att alltid välja ekologiskt. Vi har helt enkelt ändrat mindset när det kommer till vikten av att bara stoppa saker av kvalitet i våra kroppar. I dag köper vi lite mindre kläder, spenderar mindre på skönhet och lägger pengarna på hälsan i stället.

  6. Enligt tidigare inlägg om antibiotika och synbiotika, ta de bara inte samtidigt då symbiotikan får sämre effekt (blir förstörd), låt det gå ca 4 timmar mellan intagen.

  7. Bodil Malmbwrg skriver:

    PS
    Ovanst originalrecept på den helt magiska Chokladtryffeltårtan kommer från

    https://nillaskitchen.com/2014/03/03/chokladtryffel-raw-food-choklad-tarta-recept/

    Äras den som äras bör!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Tack!

  8. Hej,

    Har köpt er bok och blev sugen på att göra er bananmuffins vilket jag gjorde. De är goda Men de blev inte så höga som på bilden , tvärtom ganska platta. Vad gjorde jag för fel? Det står 1 krm bikarbonat – stämmer det?

    Tack för en bra bok!

    Med vänlig hälsning, Anneli

    1. Food Pharmacy skriver:

      Japp, receptet stämmer men allas ugnar verkar ju skilja sig från varandra … Suck, önskar jag kunna hjälpa dig … Kanske prova lite mer bikarbonat nästa gång trots allt? Lycka till!

  9. Hej! Kan man använda bovetemjöl istället för durra tro?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Jajamensan!

  10. Madelaine skriver:

    HEj!
    Ska hämta er kokbok på posten idag! Hurra! Men. Nu undrar jag. Min sambo är döallergisk mot allt som slutar på nöt. Vad ersätter jag bäst kokos(nöt)olja med?

    1. Food Pharmacy skriver:

      I det här receptet så går olivolja precis lika bra!

    2. Food Pharmacy skriver:

      Och – håller tummarna för att du gillar boken!

  11. Hej! Känner inte till durramjöl (ny här på er blogg:). Men går det att ersätta m kokosmjöl eller mandelmjöl? I så fall, vilka mängder?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Det går ofta bra att ersätta det med andra mjölsorter och då i exakt samma mängder. T ex brukar vi ofta byta ut durra mot bovetemjölk och vice versa och det går strålande. Tror det påverkar smaken framför allt, både mandel och kokosmjölk smakar ju rätt mycket.

  12. För den som inte har durramjöl så gick det bra för mig att byta ut det mot havremjöl (mixade havregryn) 🙂

  13. Maria Andersson skriver:

    Hej!!
    Testade d här receptet m kokosmjöl och bytte ut kanelen mot ½ msk lakritspulver, hällde oxå i lite hackad 86% choklad. Lät dom INTE bli torra! Blev såå goda, lite som kladdkaka. Mina 3 barn älskade dom!!
    Jag tycker era “teorier” o recept är väldigt intr, använder dom en hel del,men min mage är klart sämre. Så orolig i magen, gasig osv… Kan d va nån slags reaktion, hur länge ska d va så jobbigt?
    Har haft d så ett par veckor nu…
    Sen håller jag med om att synbiotikan är otroligt dyr! Vi är 5 i familjen, och hur viktigt d än är med hälsan så har vi inte råd med synbiotika för mer än en person. Vem ska vi kosta på..?
    Jag blir lite ledsen bara av att nyttig mat ska va såå dyr. Köper ekologiskt redan. Vi jobbar bara en heltid tillsammans för att kunna va hemma med barnen och den tiden vill vi inte byta ut…
    Synbiotika till alla skulle kosta 30000/år!!!!!!!!!!

  14. Marielle Brolin skriver:

    Står här och ska fylla upp muffinsformarna men degen är så god så jag kommer på mig själv att stå här och äter den medan jag läser i läggen 😬🤪

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.