Frukost på Kaffeverket. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Frukost på Kaffeverket.

I dag fanns det all anledning att inte fasta. Vi tog nämligen ett steg utanför vår comfort zone (Nybrogatan 38) och mötte upp två härliga vänner på Kaffeverket på St Eriksgatan i stället. Älskar att så många caféer blivit så tarmfloresnälla – hade riktigt svårt att välja mellan havregrynsgröten med äppelkompott, deras overnight oats gjord på havremjölk och chiapuddingen med bär och kokosmjölk . Tog till slut det sistnämnda men blängde avundsjukt på Ninnis gröt genom hela frukosten.

På tal om frukost så får vi väldigt ofta frågan vad vi ger våra barn på morgonen. Vi gör lite olika där men ett bra tips är Mias fesljumma banangröt som hon gör varje morgon i en kastrull på låg temperatur + havregryn + vatten + mosad grön banan + linfrön + chiafrön + kokosolja + kanel + bär. Rekommenderas varmt.

Well, nu ska vi stöka undan lite jobb och sedan hem och packa kofferten för i eftermiddag bär det av till Loka Brunn. Vi ska föreläsa för ett stort gäng Topphälsa-läsare och bli ett med naturen. Inte en dag för sent.

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Läser er fantastiska bok och känner att äntligen kan alla förstå hur allt hänger ihop! Mitt intresse för hälsa startade redan på 60-talet och då pratade man nästan inte alls om sambandet mat och hälsa.
  Jag skulle önska att ni hade kurser och lärde ut era insikter tex till småbarnsföräldrar.
  Eller jag som pensionär skulle gärna delta i studiecirkel med både teori och praktik.
  Hälsningar Agneta

  1. Food Pharmacy skriver:

   Wow, det vore något det! Vi föreläser ju lite men har inte paketerat det till en kurs … än … Så många idéer just nu men så lite tid, ha ha.

 2. Hej har köpt er bok. Lättläst och inspirerande. Har prövat “Välkomstshoten” med vatten…… Aningen häftig. Undrar vilken juice ni använder/föreslår? Mvh Helena

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi dricker den med vatten men äppeljuice gissar vi blir bra!

 3. Ni rekommenderar att dra ner på/ta bort mjölkprodukter vilket jag gärna gör och byter ut mot diverse olika växtmjölker som mandel, kokos eller havre. Men jag undrar hur det är med ghee? Då jag är intresserad av ayurveda som säger att det klarnade smöret klarar höga temperaturer undrar jag vad ni säger om det? Späder den på eller hämmar den inflammation i magen?

 4. Rebecca skriver:

  Hej! Jag har lite funderingar med det här kring fastän. Har försökt mig på det nu i några veckor, men får det inte riktigt att gå ihop med träning. Jag tränar rätt så mycket, åtminstone ett tungt/intensivt pass per dag, oftast två mindre intensiva, och har förstått att det är bra att äta rätt så tätt inpå efter passet för att få bra återhämtning. Grejen är att jag ofta tränar på morgonen och på kvällen, men har senaste veckorna försökt att vänta med att äta tills lunchen, och inte äta sent på kvällen. Vilket gör att maten efter träningspassen uteblir eller får väntas på rätt så länge.

  Hur löser jag detta? Eller är det bättre för mig att prioritera äta efter träning, och då inte få ta del av alla hälsofördelar som kommer med fastan? Förlåt för väldigt specifik fråga!

 5. Hej! Prövade gröten till min 2,5 åring imorse och den var poppis, tack!
  En undrar bara, hur mycket linfrön och chiafrön har ni i gröten? Tänker att det inte får bli för stor mängd av linfrön till små barn.
  /sandra

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vågar inte svara på hur mycket lingrön små barn får äta, även vuxna ska ju vara restriktiva med att överdosera det. Vi har en msk cirka i en stor kastrull som 2-3 personer delar på, så det blir inte så mycket per barn. Samma med chiafrönen. Dessutom brukar vi göra lite olika från dag och humö – chia vissa, hela linfrön vissa, krossade linfrön vissa etc. Lycka till!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.