fbpx Print

Kanelbullar (som smakar prick som mitten av kanelbullen).

Scale

Ingredienser

1 dl havregryn

2 dl cashewnötter

1 dl riven kokos

en nypa salt

75 gram dadlar

34 tsk vatten

fyllningen:

1 dl mandlar (gärna blötlagda över natten)

2 tsk kanel eller mer

75 gram dadlar

1 msk vatten

Instruktioner

Börja med att rosta havregryn och cashewnötter på låg temperatur (under 100 grader) i ugnen. De ska bara få lite färg och doft. Vill du maximera nyttighetsnivån/har ett tåg att passa kan du skippa detta moment, men vi tyckte det lät så spännande att vi var tvungna att prova. Mycket riktigt spred sig en mycket angenäm doft i köket efter tio minuter. Ta ut nötterna och grynen ur ugnen och kör dem till ett mjöl med riven kokos och en nypa salt i din mixer. Färdig? Varsågod att ha i dadlar och vatten och kör igen till en småkladdig deg. Ställ åt sidan.

Dags för fyllningen. Kör mandlar (gärna blötlagda över natten) med kanel till ett grovt mjöl i mixern. Tillsätt dadlar här också och vatten och vips så har du en kaneldoftande kräm under nästippen.

Platta ut bulldegen mellan två bakplåtspapper och kavla ut den till en cirka 0,5 cm tjock rektangel. Bred ut fyllningen jämnt över degen. Börja rulla. Kanelbullsrullsperfektion. Lägg in rullen i kylen så den stelnar lite. Lättare att skära då.

Ta ut rullen ur kylen och skär upp den i små lagom stora munsbitar som du lägger i små muffinsformar. Toppa med kokos i stället för strösocker. Alltså, hur gulliga?