Mamma Mias magiska mangopannacotta. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Mamma Mias magiska mangopannacotta.

fav

Morsning! Milda makter måste mumsa massa mango. Mera muntra äsch orkar inte hitta på fler ord på M. Gör inlägget lika enkelt som receptet i stället. Det här receptet innehåller nämligen bara fyra ingredienser. Och ändå är det på riktigt bland de bästa pannacottisar vi provat.

IMG_1821

Ingrediens 1: Mango.
Ingrediens 2: Kokosmjölk.
Ingrediens 3: Kokosolja.
Ingrediens 4: Vaniljpulver.

IMG_1822

Börja med att tina 2 dl mango. Klar? Mixa den med 1 dl kokomjölk, 1/2 dl kokosolja och 1 tsk vaniljpulver. Klar? Lägg upp i en stor skål (om du är åpen) eller flera små (om du är generös). Klar? Låt stelna några timmar i kylen. Klar? Toppa gärna med lite extra tärnad färsk mango, några droppar lime och kanske lite mynta om du vill. Klar? Servera som efterrätt, mellis eller frukost. Klar? Varsågod och ät.

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Print

Mamma Mias magiska mangopannacotta.

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 1 skål 1x
Scale

Ingredienser

2 dl mango

1 dl kokosmjölk

1/2 dl kokosolja

1 tsk vaniljpulver.

Instruktioner

Börja med att tina mango. Klar? Mixa den med  kokomjölk,  kokosolja och vaniljpulver. Klar? Lägg upp i en stor skål (om du är åpen) eller flera små (om du är generös). Klar? Låt stelna några timmar i kylen. Klar? Toppa gärna med lite extra tärnad färsk mango, några droppar lime och kanske lite mynta om du vill. Klar? Servera som efterrätt, mellis eller frukost. Klar? Varsågod och ät.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Elin Nilsson skriver:

  Hej!

  När det står kokosmjölk, använder ni bara den tunna vätskan då? Eller den tjocka? Eller köper ni den helkrämiga varianten?
  *kliar sig i huvudet

  Med vänlig hälsning Elin

 2. Åpen! Jag kastas tillbaka 20 år i tiden med dessa sköna Göteborgska uttryck 🙂 Också mycket glad över att ni kollat att både Excet och Smaka finns kvar.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Härligt Eva!

 3. Undrar samma som Elin 🙂

 4. Christina skriver:

  Hej tack för alla goda recept. Jag har dock en fråga. Hade det varit möjligt att, i recepten, ange hur mycket fibrer som finns totalt? Fibrer är viktigt men ibland är det svårt att få en uppfattning om hur mycket man faktiskt äter.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Det vore som en dröm såklart men tyvärr räcker vår tid inte till …

 5. Hej! Undrar som Elin ovan om kokosmjölk samt hur sjutton man får kokosoljan mjuk, den är ju som en klumb i burken.
  Tack

  1. Food Pharmacy skriver:

   Beror på hur varmt det är i ditt skafferi/kök? Vår är alltid rinnig/genomskinlig på sommaren och lite mer fast (fast fortfarande mjuk) nu. Kan du ställa den lite varmare alt på låg temperatur i ugnen?

 6. Isabelle skriver:

  Hej! Kommentar till Sophia angående kokosoljans konsistens. Kokosolja har en smälttemperatur på ca 24 grader. Om du har svalare än så i ditt skafferi (eller om du förvarar den i kylen) så kommer den att vara fast. Det brukar räcka med att spola/lägga burken i varmt kranvatten en stund för att den ska bli flytande. Alternativt kan man lägga den i en gryta och värma på spisen, behöver som sagt bara upp över ca 24 grader för att bli flytande så krävs ingen hög temperatur eller lång stund.

 7. Hej,
  Helt underbar blogg. I detta och en del recept är det kokosmjölk, vet att det är nyttigt och så men jag fixar inte smaken (har smaklös kokosolja). Kan jag byta ut det till något annat (havredryck)? Finns det mjölk utan kokossmaken?

Comments are closed.

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.