Studie visar minskad inflammation hos personer som undvek det moderna vetet. – Food Pharmacy

Forskning, Food Pharmacy

Post image

Studie visar minskad inflammation hos personer som undvek det moderna vetet.

Vi har skippat vetet för länge sedan. Inte för att vi inte älskar nybakad foccacia dränkt i rosmarin och olivolja, utan för att en av våra viktigaste förändringar under de senaste åren har varit att skippa den sk bukfyllan. Så i stället för bröd, pasta och ris har vi försökt att fokusera på bättre alternativ som håller vårt blodsocker på stabil nivå och som är fulla av fibrer, antioxinater, vitaminer och mineraler. Sådant som våra goda tarmbakterier och immunförsvaret går igång på, helt enkelt.

Häromdagen läste vi dessutom att British Journal of Nutrition har publicerat en studie som bekräftar det moderna vetets negativa hälsoeffekter. Studien omfattade 20 försökspersoner med IBS som fick äta två olika dieter under vardera 6 veckor i slumpvis ordning, och varken försökspersonerna eller de som ledde studierna visste vilken diet de åt. De två dieterna bestod av:

1) Livsmedel av modernt vete som t ex bröd
2) Livsmedel av gammaldags vete som inte genomgått modern växtförädling

Resultatet från studien var mycket tydligt – när personerna åt det moderna vetet kvarstod alla magbesvär men när de i stället åt gammaldags vete förbättrades magbesvären och man upplevde högre livskvalitet. Dessutom visade det sig att de inflammatoriska markörerna minskade hos deltagarna i studien när de skippade de moderna vetet.

Intressant och väldigt sorgligt att det verkar vara så enormt stor skillnad på det vetet vi äter i dag och det som mormor åt när hon var liten.

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.