Hemmagjord kokosyoghurt. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Hemmagjord kokosyoghurt.

fav

Koko
Vad var det som lät?
Koko
Var det en gök?
Nej
Det var bara kokosyoghurten som nös

Med denna dikt inleder vi dagens recept. I dag ska vi nämligen göra något så spännande som egen kokosyoghurt, med hjälp av ett recept som vi hittat i den här boken.

IMG_2311

Börja med att ställa kokosmjölken i kylen ett par timmar så att kokosfettet separeras från vätskan. Spara vätskan och lägg den stelnade massan i en bytta. Späd med det sparade kokosvattnet tills du känner dig nöjd, enligt receptet som vi utgick från ger cirka 1/2 dl en konsistens som påminner om turkisk yoghurt, mmm slurp mums nom nom …

IMG_2312

Rör ner probiotika i kokosmassan tillsammans med 1 tsk honung.

IMG_2313

Täck byttan med plastfolie.

IMG_2314

Ställ byttan varmt, ovanpå kylskåpet är ju en klassiker. Låt den stå där i cirka 24 timmar – det är nu den f-e-r-m-e-n-t-e-r-a-s.

IMG_2333

Ta ut yoghurten, rör runt och smaka. Smakar den syrligt? Vill du ha ännu mer syra kan den stå i ytterligare 12-24 timmar, men vi var supernöjda redan efter ett dygn. Vår var dock snäppet lösare här än vad vi hade räknat med, men det löste vi genom att röra runt och ställa yoghurten i kylen ett par timmar. Ät direkt med lite härliga bär eller förvara i kyl upp till fem dagar. Koko!

Recept från: Fermentera – mat med jäst, mögel och bakterier

SparaSpara

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.