Nu j****r ska vi börja fermentera. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Nu j****r ska vi börja fermentera.

Jo då, boksigneringen i lördags gick bra, tackar som frågar. Så bra att vi till och med fick välja varsin BOK efteråt. Det tog Lina en nanosekund att gå bort till avdelningen för historiska böcker. Det tog Mia en nanosekund att fråga vilken bok som var dyrast i hela sortimentet. Men både Herman Lindqvist och tegelstenen om vin fick till slut ge vika för två böcker om hälsa: en om hormoner och en om att fermentera.

I dag ska det handla om den om fermentera.

IMG_2303

IMG_2300

IMG_2299

Kolla hur fin den här boken är! Titel: Fermentera – mat med jäst mögel och bakterier. Författare: Jenny Neikell. Blev så exalterade när vi dök på “lagrad nötost” att vi inte ens kunde få till en skarp bild. Den här boken handlar om det vi älskar mest i världen – bakterier  – och extra spännande är det ju förstås att vi tänker prova om det går att fermentera med Super Synbiotics. Lite osäkra på om det kommer fungera pga alla fibrer i synbiotikan, men värt ett försök.

IMG_2298

Först ut är kokosyoghurten på sid 55. Älskar kokos. Älskar yoghurt. Kan ju inte bli fel tänker vi. Du köper Jennys bok här.

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Bok om hormoner, hurra! Skulle bli jätteglad om ni kunde skriva mer om hur hormonerna hänger ihop med det vi äter och om det går att äta på ett visst sätt för att motverka PMS. Jag har stora problem med vätskeansamling 1-2 veckor (det varierar) innan mens. Jag får knappt på mig kläderna. Har googlat och funderar på om jag har progesteronbrist. Kanske vet Stig något om detta också?

  Tack för en superinspirerande blogg!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ska ta frågan vidare med Stig och fråga om han har lust att skriva en krönika om det!

 2. Agneta wigforss skriver:

  Please tala om varför ni använder krossade linfrö jag läser överallt att det inte är bra???

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi använder väldigt lite krossade linfrön!

 3. Men, men, men. Jag väntar fortfarande på det utlovade inlägget om cancer och fasta. När kommer det? Kan vara peppande att läsa på mina hungriga måndagseftermiddagar. Jag gör som jag läste att Henrik Ennart gör, nämligen fastar mellan lunch och frukost morgonen därpå. Det funkar riktigt bra och har blivit en vana som är lätt att hålla. Men mer än en dag i veckan har jag inte större motivation för. Hur gör ni? (Henrik Ennarts bok Åldrandets gåta var förresten väldigt intressant, boktips till alla som ännu inte läst den!)

  1. Food Pharmacy skriver:

   Emma, tack för påminnelsen! Vi publicerar det i början av nästa vecka, lovar! Och tack för boktips – ska kolla upp! Själva fastar vi mellan 19-20ish på kvällen och 11-12ish på förmiddagen.

 4. Jenny Neikell skriver:

  Men åh vad kul att ni gillar min bok! Jag sitter ju precis och läser ER bok och gillar tillbaka! =) <3

 5. Urstarka jag skriver:

  Har den boken! Skitbra!
  Har fermenterat massor! Hallonkvass, rabarberkvass. … mmmm
  Blandat massa olika primörer i samma burk och mjölksyrat. Perfekt när man inte hinner eller orkar skära sallad.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Låter underbart!

 6. Robin skriver:

  Uppföljning på hur det gick med synbiotika i fermentering?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Du, det gick alldeles strålande! Kommer ett helt grymt recept på superenkel (och supergod) kokosyoghurt i vår kokbok i augusti!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.