fbpx Print

Bärmuffins

Scale

Ingredienser

3 1/2 dl havregryn

1 dl kokosflingor

1/2 tsk mald ingefära

1/2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

en nypa salt

2 1/2 gröna bananer

1/2 paket frysta hallon (tinade)

1 dl valfri mjölk (vi har provat med havre)

1/2 dl kokosolja

Instruktioner

Sätt ugnen på 100 grader. Mixa havregrynen i typ en mixer så att det blir fint, men fortfarande har lite bitar. Blanda ihop med resten av torrisarna: kokosflingorna, ingefäran, bakpulvret, vaniljsockret och salt i en bunke. Mosa bananerna och hallonen i en annan bunke och rör ihop dem med mjölken och kokosoljan. Vispa ner torrisarna i fuktisarna. Häll upp i tolv muffinsformar. Grädda i typ 50 minuter tills de är torra i mitten.