Proteinskiftet. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

Proteinskiftet.

I söndags tassade vi ner till brevlådan i luggsliten morgonrock och möttes av en stor entrecot och två korslagda bestick på framsidan av SvD. Vad var nu detta? Jo, Henrik Ennarts nya artikelserie som SvD döpt till “Proteinskiftet” – en serie artiklar om en av de största omställningarna av våra matvanor i modern tid. Sedan 1950 har konsumtionen av kött ökat med 72 procent men förra året planade köttkonsumtionen för första gången ut och nu tror många tror att dagen för “peak-meat” är nådd. Så intressant! Folk blir vegetarianer på deltid, sk flexitarianer, går över till vegetariska proteinkällor som baljväxter, fröer och nötter och börjar använda köttet som smaksättare i stället, som till exempel genom att strö knaperstekt bacon över vegopastan eller koka rödbetor i köttfond.

Två artiklar har publicerats på nätet i serien än så länge, del 1 kommer här och del 2 var lite klurigare att komma åt men hittade den till slut här. Har du ingen SvD-prenumeration så kommer du först inte att komma åt artiklarna, men tror att du kan prova SvD digital gratis om du bara fyller i din mejladress?

Vi kommer att följa den här artikelserien med stort intresse!

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.

Dela

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

0

Tillagd i varukorgen

Inga produkter i varukorgen.