Proteinskiftet. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

Proteinskiftet.

I söndags tassade vi ner till brevlådan i luggsliten morgonrock och möttes av en stor entrecot och två korslagda bestick på framsidan av SvD. Vad var nu detta? Jo, Henrik Ennarts nya artikelserie som SvD döpt till “Proteinskiftet” – en serie artiklar om en av de största omställningarna av våra matvanor i modern tid. Sedan 1950 har konsumtionen av kött ökat med 72 procent men förra året planade köttkonsumtionen för första gången ut och nu tror många tror att dagen för “peak-meat” är nådd. Så intressant! Folk blir vegetarianer på deltid, sk flexitarianer, går över till vegetariska proteinkällor som baljväxter, fröer och nötter och börjar använda köttet som smaksättare i stället, som till exempel genom att strö knaperstekt bacon över vegopastan eller koka rödbetor i köttfond.

Två artiklar har publicerats på nätet i serien än så länge, del 1 kommer här och del 2 var lite klurigare att komma åt men hittade den till slut här. Har du ingen SvD-prenumeration så kommer du först inte att komma åt artiklarna, men tror att du kan prova SvD digital gratis om du bara fyller i din mejladress?

Vi kommer att följa den här artikelserien med stort intresse!

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Hej tjejer!

  Här kommer en till bloggposten ovan inte helt relaterad fråga, men tänkte att det kanske är fler som kan ha nytta av svaret givet att vi nu gått in i november..

  Efter att just ha överlevt (ja, det är så det känns) en ordentlig omgång av vinterkräksjukan, vad ska man då börja äta?

  Rekommendationer är att börja med så kallad “snäll” mat, vilket ju ofta är vitt bröd, kokt ris, avslagen Cola, blåbärssoppa osv – med andra ord inte riktigt enligt er skola. Så därför undrar jag vad ni/Stig skulle rekommendera som snäll mat för en tom mage, samt när man kan börja med “riktig” mat? Och kanske viktigast av allt, ska man ta synbiotikan direkt eller är det för starkt på fastande mage?

  Och såklart, tack för en lärorik o rolig blogg! 🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Väldigt bra fråga! Synbiotikan kan du absolut ta direkt, den är ju till för att läka tarmen. Gröna bananer också bra på det, så smoothie/yoghurt på gröna bananer kanske?

Comments are closed.

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.