Dagens outfit! Jordärtskocka. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Dagens outfit! Jordärtskocka.

I dag stryker vi runt hemma i våra nya supervarma tofflor (på fötterna) och säsongens nyckelgrönsak jordärtskocka (i magen). Jordärtskockan är som sagt i säsong och bland annat känd för sitt rika innehåll av superfibern inulin som våra goda bakterier i tarmen älskar. Just nu åker den ner i det mesta: soppan, smoothien, potatismoset och salladen. Professor Stig har lärt oss att klarar du av att äta rå jordärtskocka utan att börja prutta okontrollerat så är din tarmflora i bra skick (det klarade inte vi i början). Stig själv äter den ofta rå – skivad i supertunna skivor och strödd över en raw food-sallad. Prova gärna den här vintersalladen med råa jordärtskockor, avokado och grapefrukt.

Tofflor: från Hum’s. Jordärtskockor: ekologiska från Coop.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Hur mycket rå jordärtskocka ska man äta för att “testa” tarmfloran? Fungerar testet oavsett mängd? Med eller utan skal?

    1. Food Pharmacy skriver:

      En räcker!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.