Dagens outfit! Jordärtskocka. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Dagens outfit! Jordärtskocka.

I dag stryker vi runt hemma i våra nya supervarma tofflor (på fötterna) och säsongens nyckelgrönsak jordärtskocka (i magen). Jordärtskockan är som sagt i säsong och bland annat känd för sitt rika innehåll av superfibern inulin som våra goda bakterier i tarmen älskar. Just nu åker den ner i det mesta: soppan, smoothien, potatismoset och salladen. Professor Stig har lärt oss att klarar du av att äta rå jordärtskocka utan att börja prutta okontrollerat så är din tarmflora i bra skick (det klarade inte vi i början). Stig själv äter den ofta rå – skivad i supertunna skivor och strödd över en raw food-sallad. Prova gärna den här vintersalladen med råa jordärtskockor, avokado och grapefrukt.

Tofflor: från Hum’s. Jordärtskockor: ekologiska från Coop.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.