Food Pharmacy ordinerar: Glutenfria pepparkakor – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Food Pharmacy ordinerar: Glutenfria pepparkakor

fav

Nästa år ska vi ta höjd för julen redan på sommaren. Pepparkaksdegen ska kavlas i bikini och julkorten ska skrivas i augusti. Adventsljusstakarna ska upp i september. Batterierna till luciakronan bytas i oktober. Klapparna läggas under granen i november. Och i december ska vi bara slappa.

IMG_2581

I år däremot gör vi allt i sista sekunden. Som att baka pepparkakor, till exempel. Jakten på det perfekta pepparkaksreceptet pågår ännu och i helgen tänkte vi testa det du hittar här nedanför. Kan inte gå i god för att det är perfekt eftersom vi inte provat det än, men på pappret låter det i alla fall himla bra. Pepparkakskryddan blandar vi förresten själva – ska försöka hinna lägga upp receptet på den redan i helgen – men annars går färdig pepparkakskrydda förstås också jättebra.

Pepparkakor

1 ägg
0,5 dl kokosolja
300 gram mandelmjöl
3 msk kokossocker
2 msk pepparkakskrydda
1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på strax över 100° C. Smält kokosoljan. Vispa ihop ägget med kokossockret. Blanda ihop alla ingredienserna. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och ställ sen in i kylen i ca 30 minuter. Tryck ut pepparkakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda tills peppisarna fått lagom färg.

IMG_2580

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Hittade receptet här: http://ceciliafolkesson.se/2015/12/03/naturliga-pepparkakor-paleo/

Print

Pepparkakor

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 sats 1x
Scale

Ingredienser

1 ägg

1/2 dl kokosolja

300 gram mandelmjöl

3 msk kokossocker

2 msk pepparkakskrydda

1/2 tsk bakpulver

Instruktioner

Sätt ugnen på strax över 100° C. Smält kokosoljan. Vispa ihop ägget med kokossockret. Blanda ihop alla ingredienserna. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och ställ sen in i kylen i ca 30 minuter. Tryck ut pepparkakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda tills peppisarna fått lagom färg.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.