fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Food Pharmacy ordinerar: Glutenfria pepparkakor

Nästa år ska vi ta höjd för julen redan på sommaren. Pepparkaksdegen ska kavlas i bikini och julkorten ska skrivas i augusti. Adventsljusstakarna ska upp i september. Batterierna till luciakronan bytas i oktober. Klapparna läggas under granen i november. Och i december ska vi bara slappa.

IMG_2581

I år däremot gör vi allt i sista sekunden. Som att baka pepparkakor, till exempel. Jakten på det perfekta pepparkaksreceptet pågår ännu och i helgen tänkte vi testa det du hittar här nedanför. Kan inte gå i god för att det är perfekt eftersom vi inte provat det än, men på pappret låter det i alla fall himla bra. Pepparkakskryddan blandar vi förresten själva – ska försöka hinna lägga upp receptet på den redan i helgen – men annars går färdig pepparkakskrydda förstås också jättebra.

Pepparkakor

1 ägg
0,5 dl kokosolja
300 gram mandelmjöl
3 msk kokossocker
2 msk pepparkakskrydda
1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på strax över 100° C. Smält kokosoljan. Vispa ihop ägget med kokossockret. Blanda ihop alla ingredienserna. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och ställ sen in i kylen i ca 30 minuter. Tryck ut pepparkakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda tills peppisarna fått lagom färg.

IMG_2580

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Hittade receptet här: http://ceciliafolkesson.se/2015/12/03/naturliga-pepparkakor-paleo/

Print

Pepparkakor

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 1 sats 1x
Scale

Ingredienser

1 ägg

1/2 dl kokosolja

300 gram mandelmjöl

3 msk kokossocker

2 msk pepparkakskrydda

1/2 tsk bakpulver

Så här gör du

Sätt ugnen på strax över 100° C. Smält kokosoljan. Vispa ihop ägget med kokossockret. Blanda ihop alla ingredienserna. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och ställ sen in i kylen i ca 30 minuter. Tryck ut pepparkakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda tills peppisarna fått lagom färg.

Dela

Kommentarer

 1. Ulla Troeng skriver:

  Å nej inte ägg. Hoppas ni kan filura ut ett recept utan

 2. Hej Ulla!
  KIkärtsspad kan fungera som ägg-ersättare.
  Lycka till!

 3. Sven Gustaf skriver:

  Men ni…
  Kan ni fixa ett pajrecept med hallon eller blåbär. Bovetemjöl ni vet…
  Och vad är vaniljsås a la Stig? Så fort ni skriver persilja tar jag grönkål…
  Kampen kring tjocktarmen pågår, senast fick 72 pers julbord med grönkålssallad.
  Grönkålsjul på er!

  Bölans food pharmacy

 4. Vera Ljunggren skriver:

  Det ser så otroligt smarrigt ut, så blir nog att baka dessa pepparkakor imorgon…

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ja, gör det! Mums!

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.