Matlagningskurs 2.0. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Matlagningskurs 2.0.

För drygt en vecka sedan gjorde vi något väldigt spännande: vi var på matlagningskurs hos Renée Voltaire på hennes butik/restaurang/café Pepstop. Först fick vi titta på när Renée lagade stora mängder glutenfri veganmat och sedan fick vi äta upp den.

Men, nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Vi tar det från början.

IMG_2278

Precis när vi kom fick vi probiotisk cashewyoghurt med blåbär, glutenfri granola och ett glas lemonad. Den här kommer vi prova här på bloggen på onsdag så köp hem cashewnötter, citron, blåbär och Stigs synbiotika om du vill haka på. Tycker du att det var jobbigt nu när vi inte gav några exakta måttangivelser? Sådan är Renée i allt hon gör. Hon kör på känsla, inte recept. Vilket passar Lina Bohem och Mia Disträ alldeles utmärkt.

Ok, vi fortsätter.

IMG_2279

Renée demonstrerar hur man bryter sig in i en kokosnöt (med baksidan av kniven om man är rädd om sin kniv) …

IMG_2280-2

Renée bjuder oss på en kopp lättvipsad matcha-te …

IMG_2282

Renée ger oss receptet på sin snabbaste soppa (misobas + grönsaker) …

IMG_2289

Renée dukar upp … Oj oj oj, nu börjar vi närma oss la grande finale. Vi snackar röror, svarvade grönsaker, dressingar, grönsaksbiffar, quinoasallader, nudelsallader och moussaka. Kan vi förresten zooma in lite på moussakan?

IMG_2286

Tack! Här ser vi alltså moussakan, tveklöst den godaste vi någonsin ätit. Ska be Renée om receptet på den, så vi kan laga den här på bloggen nästa vecka.

IMG_2290

Äh, du får en till bild på den. Det är den värd.

IMG_2292

Efter fyra timmars kurs rullade vi hem. Eller förresten, det gjorde vi inte alls det. Vi susade hem. För trots att vi åt hur mycket mat som helst så blev vi varken proppis eller trötta. Det blir man inte av sådan här mat. Man blir stark och pigg. Och när vi spetsade öronen och lyssnade riktigt noga så kunde vi till och med höra hur våra goda bakterier snackade med varandra där nere i tarmen.

“Mera moussaka”, sa de. “Mera moussaka.”

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.