Nu skriver vi en kokbok. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Nu skriver vi en kokbok.

För några dagar sedan ringde en kompis och sa att han ville köpa några böcker (vi kan kalla honom Patte, men han heter egentligen något annat).

– Vilken fantastisk bok ni har skrivit! utbrast han. Kan jag få köpa 65 stycken?

High fiven gick varma här hemma. Sextiofem böcker – vilken komplimang! Så många böcker har vi aldrig sålt på ett bräde. Han måste verkligen älska den. Så vi satte oss ner och skrev. Och skrev. Och skrev. Och sextiofem stycken hälsningar och autografer senare var vi i hamn. Patte ville ha dem levererade till sitt kontor i stan så vi satte på gps:en i bilen och la i ettans växel.

Tack, sa han när vi sladdade in på hans kontor. Är det recept i den?

– Eh ja … tjugo stycken? mumlade vi och förstod genast att det var Pattes fru som älskade boken och inte Patte.

– Jag har tänkt på en sak, sa han när vi kånkade upp boklådorna till kontoret. Har ni någonsin övervägt att starta en hemsida där ni samlar information om det ni skriver om?

– Eh ja, svarade vi, vi har ju en blogg?

– Ja det vet jag väl, skrattade Patte, men den handlar väl om teknik?

Med detta förvirrade samtal i bakhuvudet kan vi äntligen släppa den roliga nyheten att vi ska skriva en antiinflammatorisk kokbok i vår. Om allt går som planerat så kommer den att finnas i bokhandeln i augusti 2017 (dvs prick ett år efter att vår första bok släpptes). Peppen är förstås total.

Har du förresten input eller tankar kring recept så är det bara att höra av sig – vi går in i recept-samlar-fasen nu. Enda kriteriet är att de måste vara supermumsiga, enkla att laga och stärka immunförsvaret och våra Luke Skywalkers i tarmen.

Och att Patte ska tycka om dem, så klart.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Stig Bengmarks fru Marianne har massor med kunskaper som ni kanske kan locka fram och få med?

 2. Ja, tack! 😀 Äntligen! Kommer garanterat sälja som smör. Jag rekommenderar er bok till varenda kotte som behöver lite inspiration.

  Och tack för bra inspiration och vägledning som hjälpt mig att få min ulcerös kolit under ganska bra kontroll. Även om det är lite av ett gissel att få vardagen att flyta på (alltså om själva matlagningen och handlandet inte ska ta massor med tid) utan att bli för inrutad och hålla sig till samma saker och familjen får äta som vanligt.

  -Tror att många med mig letar bra vardagsrätter som funkar till familjen, kanske att man kan variera olika tillbehör för att få det att funka för alla (tex att man kan ge barnen fullkornspasta och ett annat alternativ till de som vill äta något mer hard-core-antiinflammatoriskt). Gärna enkla utan tusen ingredienser.
  – På vardagstemat: vad fyller man kylen/frysen/skafferiet med och lite hur kan man kombinera det? Lite så som man är van att göra med sin “vanliga mat”, att kunna slänga ihop något och inte alltför måste följa ett recept.
  -Bra ersättare till de vanligaste bovarna (tex granola istället för sockriga flingor, eller dyl)
  -Bra lättbakade bröd.
  -Tycker det är svårt med enkla snabba alternativ, kräver ofta tid och planering, då funkar det. Ibland är man lite mer på språng och har varken tid eller en mixer i handväskan och har inte planerat så att man har något bra alternativ med sig. Vad äter man då? In på Ica och köpa frukt och nötter, eller andra alternativ. Detta är ju eg inte recept (kan iofs vara recept på enkla saker att ta med sig i handväskan) utan hur får man den antiinflammatoriska kosten att flyta på i vardagen.
  Blev visst många önskningar och förhoppning om hjälp och stöd i vardagen!
  Mvh Johanna

 3. Tjoho! Super att höra, har önskat mig detta länge. Något som jag tycker är svårt att hitta inspiration till är middagsmat, recept på bröd, kakor och sött är lätt att hitta, men de andra är inte lika lättfunnet känner jag.

  Tack för en bra, lättsam och informativ blogg!

 4. Jätteroligt! Jag har länge letat efter en bra recept bok. Det är svårt att hitta enkla recept till middagar för hela familjen och speciellt till barnen.

 5. Håller med Annika ovan! Bröd och sötsaker hittar en lite överallt, det jag skulle tycka vore kul vore nya spännande matrecept med roliga smaker, och trevlig info om hur våra Lukes jublar med just det receptet!

 6. Åh vad glad jag blir!! En antiinflammatorisk kokbok, det kan inte bli bättre. Lycka till!

 7. Håller med föregående… lunch o middagsrecept är vad som verkligen behövs!

 8. Vilka härliga nyheter – bästa julklappen 🙂 Det enda jag önskar mig är ett REGISTER LÄNGST BAK så man lätt kan hitta alla goda recept. Som det är nu skriker mitt dåliga tålamod av förtvivlan varje gång jag ska försöka hitta något i er bok.

  God jul på er och tack för allt ni gör!

 9. Carina Jenefeldt skriver:

  Frukosten tycker jag är svårast.

 10. Kul! Önskemål om att det är några recept där det inte är så mycket “konstiga” och många ingredienser. Blir liksom inte av att göra dem då om man först måste ut och leta i affären och då dessutom hitta ett helt gäng av dem.
  Enkla och goda recept som blir av i vardagen vore toppen!

  Heja er!!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Instämmer fullt. Ska försöka ha många ingredienser som återkommer i recepten – låter kanske tråkigt men vill göra en bok som folk verkligen får användning för om och om och om igen.

 11. UNDERBART!! Det var en bra julklapp som ni kunde ge, synd bara att det är så långt till augusti… Tur att bloggen finns! 🙂 Ni skriver helt fantastiskt, man vill aldrig att det ska ta slut. God jul!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack snälla, vilken pepp!

 12. Låter såå bra! Gärna middagsrecept här, också och allra helst några som kan säljas in till en skeptisk fyraåring som helst bara äter sånt han ätit förut… Tusen tack på förhand! 🙂 X

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi ska göra vårt bästa!

 13. Lotta dufke skriver:

  Härligt att höra, jag önskar mig lite inläggningar av ingefära lök och en massa annat förstås, utan en massa socker. Jobba på nu flickor. Mvh lotta

  1. Food Pharmacy skriver:

   Lotta, det kommer 1-2 recept i boken och vi kan även lägga upp här på bloggen. Rödlök är jättelätt att pickla utan socker, mums!

 14. Vänta nu, den där patte bor väl inte i Stocholm? För ni kommer väl från Göteborg. Börja inte sthlmisera era fantastiska sinnen och böcker.
  Ert skrivande är något nytt och välmåendeskapande.

  Med vänlig hälsning, ett levande Sverige

  1. Food Pharmacy skriver:

   Du kan vara lugn, i hjärtat är vi alltid göteborgare.:) Våra ben och armar råkar bara bo i Stockholm.

 15. Toppen! Mycket bra idé!! Vill ni ha provlagare och receptläsare så ställer jag gärna upp:-)

  1. Food Pharmacy skriver:

   Haha, härligt!

 16. Härlig nyhet med er bok! Jag efterlyser vardagsmat till familjen, som både passar sjuåringen och de kräsna tonåringarna (som tränar mycket) kan ni få till det så blir jag jätteglad. Varma hälsingar Ulrika

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack för bra input, vi ska verkligen försöka!

 17. Hej! SÅ ROLIGT! Längtar redan. Efter att precis ha påbörjat er första bok så kan jag säga att jag saknar lite tips på var man kan köpa alla ingredienser och vad man ska tänka på (ekologiska varor, så man slipper tillsatser, vilka ingredienser bör vara färska och vilka kan man köpa torkade/inlagda/etc.). Framförallt undrar jag om t.ex. gurmeja, jag gissar att Santa Marias gurkmeja i kryddhyllan på ICA inte är någon kanonprodukt efter alla processer den varit igenom, så vart hittar jag malen gurkmeja som innehållar maxat med nyttigeheter? 🙂

  Kram och lycka till!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Åh, strålande input. Tack!

 18. Tjohoo! Har, bokstavligen, precis läst ut er bok – grym läsning från pärm till pärm! Jag fick den i julklapp och har knappt kunnat sluta läsa. Jag började intressera mig för kostens påverkan på vår hälsa i samband med att min mamma insjuknade i cancer 2011. Efter det har intresset, och kunskapstörsten, bara ökat. Mycket av det ni skriver om kände jag redan till, men det gör inget – det är något härligt i att ens kunskap/det man tror på bekräftas 🙂 Och att toppa det med nya kunskaper och goda recept kan bara bli en winner! Kommer att rekommendera er bok till alla mina likasinnade vänner. Nu när boken är slut får jag slå på RSS på er blogg. Och för att bidra till er nästa bok instämmer jag med några av de föregående talarna; middagsmaten är underrepresenterad bland receptböckerna. Lycka till och tack för ert bidrag till en hälsosammare värld!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Instämmer, vi ska verkligen försöka knäcka middagsmatskoden i kokboken. Tack för fina ord – känner igen oss i det du skriver. Det var så det började för oss också. Kram!

 19. Anne-Lie skriver:

  Hej, härligt att höra att ni kommer ut med en kokbok. Jag önskar recept som går snabbt och passar som matlådor dagen efter.

  Hälsningar Anne-Lie

  1. Food Pharmacy skriver:

   We hear you, tack för bra input!

 20. Karin Hedén skriver:

  Åh så bra!!! Ser redan fram emot den. Kör hårt. PS På min önskelista är lättlagade recept som även barn gillar

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ja, det står verkligen på vår önskelista också!

 21. I nästa bok föreslår jag att ni lägger in ett antal tomma sidor längst bak. Ni har ju så många bra recept här, som borde få plats i boken

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ingen dum idé alls, tack snälla!

 22. Älskar er blogg! Så härligt trevlig, peppig och snygg.
  Jag önskar enkla recept för lunch och middag. Gärna som passar för att göra storkok och frysa in matlådor. Och information om detta! Alltså “Kan frysas.” eller så, jag är inte alls välbevandrad i köket men jag vill ha nyttig, lättlagad mat som jag mår bra av. Personligen är jag inte förtjust i alla recept på sötsaker/nyttiga efterrätter som cirkulerar och inte heller när man ska göra veg som snabbmat (fejk-korv etc).

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack – jättebra input!

 23. Halina Axbom skriver:

  Min dotter har ulcerös kolit, kanske kan hon hitta något nyttigt att laga bra mat for halsan tror Ni ?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Självklart!

 24. Isabelle skriver:

  Åh yes! Vad jag längtar tills att boken kommer ut! Jag önskar mig recept med koriander 😉

  1. Food Pharmacy skriver:

   Älskar också koriander!

 25. Fantastiskt roligt att en mer receptspäckad bok är på G! Är ett stort fan av er första bok och rekommenderar den till höger & vänster.
  Jag har lite inspirationstorka vad gäller frukost.
  Älskar ostmacka & en kopp kaffe till frukost, men fattar att det inte är så värst hälsosamt. Så lite läckra & samtidigt hälsosamma frukostalternativ som verkligen kan få mig att glömma den där ostmackan vore fantastiskt!
  Receptet på “food pharmacys räkfrossa” i första boken är en höjdare förresten! Den har nog tillagats ett tiotal gånger hemma hos oss redan. Så gärna fler färgglada sallader – & helst med asiatisk touch.

  Jobba på! Heja er! 🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Wow, du kommer älska vår bok. Det är mycket med asiatisk touch, kanske nästan för mycket (var går gränsen?) samt ett helt kapitel som heter, nu kommer du smälla av, “Istället för mackan”. Haha, hur kul? Som om den är specialskriven för dig ju!

 26. Vad roligt att en kokbok är på väg! Själv håller jag tummarna för att den ska innehålla en massa veganska recept! 😀

  1. Food Pharmacy skriver:

   Det gör den garanterat!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.