Probiotika minskar negativa tankar. – Food Pharmacy

Forskning, Food Pharmacy

Post image

Probiotika minskar negativa tankar.

Food Pharmacy är medgrundare till Super Synbiotics AB

Gud vilket trist väder det är i dag. Och det är mer än ett halvår kvar till midsommar. Mörkt är det också. Och kallt. Hade vi inte sprungit på en studie som visar att tillskott av probiotika kan ha positiv effekt på negativa tankar hade vi nog stannat kvar i sängen hela dagen.

En trippelblind studie från institutet för hjärn- och kognition vid universitetet i nederländska Leiden, har fastställt att tarmbakterier påverkar negativt tänkande och det kognitiva tillståndet. Forskarna studerade 40 friska personer under en fyra veckor lång period. Personerna delades in i två grupper om 20, där den ena gruppen fick tillskott med probiotika varje dag medan den andra gruppen fick placebo. Efter fyra veckor testades patienterna för negativa tankar och kognitiv reaktivitet för känslor av sorg, och forskarna fann en betydelsefull minskning av negativa tankar i gruppen som fått tillskott av probiotika – och även att de hade lägre mått av sorgsenhet jämfört med gruppen som fått placebo.

”De här resultaten ger de första bevisen på att tillskott med probiotika kan minska mängden negativa tankar associerade med sorg”, skriver forskarna som slutsats i rapporten.

“Värt ett försök”, tänker vi och rör ner ett extra rör av Stigs synbiotika i vattenglaset medan vi konstaterar att glaset är halvtomt.

Läs mer om studien här: http://www.greenmedinfo.com/blog/probiotics-reduce-negative-thinking

Recept på probiotisk kokosyoghurt: http://foodpharmacy.se/2016/11/hemmagjord-kokosyoghurt/ 

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.

Food Pharmacy är medgrundare till Super Synbiotics AB

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.