Sex antiinflammatoriska julklappar. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Sex antiinflammatoriska julklappar.

Vi har i samarbete med dina goda bakterier i tarmfloran valt ut några antiinflammatoriska julklappar. Det fina med den här listan är att den är som ett timglas – den funkar åt bägge hållen. Åt ena hållet är den inspiration när du ska köpa julklappar, åt andra hållet blir den lite av ett facit när du ska önska dig julklappar. Fiffigt!

IMG_2569

1 Mandolin
Alltså inte instrumentet utan köksredskapet. Den här “osthyveln delux” är perfekt när du vill strimla grönsaker eller göra grönsaksspagetti och har tagit bland annat vår berömda thainudelsallad till nästa nivå. Finns ett flertal varianter i olika prisklasser på nätet och ges med fördel bort tillsammans med ett storpack plåster.

IMG_8316

2 Blender
Vi har en blender som kostar som en hel New York-resa men med tanke på hur ofta vi använder den så är det låg peng per användningstillfälle. Vår favorit heter Blendtec, men vi har många kompisar som är nöjda med sina Vitamix och det finns säkert andra blenders där ute som också är bra. Kan dock meddela att vi tidigare hade en klassisk Kitchen Aid som var 1) skitsnygg och 2) tyvärr inte höll måttet. Det är viktigt att blendern har en stark motor om den ska klara av att förvandla råa morötter till en sån här (du måste klicka på länken).

IMG_2541

3 Stigs synbiotika
Tarmfloran vet vad den pratar om – professorns tillskott av bakterier och fibrer är antiinflammatoriskt värre och boostar både dina goda bakterier i magen och ditt immunförsvar. Just nu 10 % rabatt fram till julafton – handla här och glöm inte ange koden JULKLAPP10.

IMG_2570

4 Snygga örtkrukor
Kryddor och örter är fullproppade av antioxidanter och ett väldigt bra skydd mot inflammation. Vi tänker att det kanske blir roligare att köpa hem färska örter om man har någonstans att ställa dem? När vi kryddar våra middagar med persilja, oregano, dill, rosmarin och koriander lyfts antioxidantinnehåller i vilket enkelt vardagsrätt som helst. Som i vårt recept på makrill, till exempel. Just den här lilla mässingskrukan är köpt här.

IMG_2568

5 Tekopp
Vem vill inte ha en snygg tekopp? Den här är dessutom så stor att den rymmer ett hel påse te som du kan passa på att ge bort samtidigt. Satsa på något lite roligare te som till exempel matcha eller yerba mate. Den här klassiska tekoppen/baljan är från Spode.

IMG_2566

6 Food Pharmacy – En berättelse om tarmfloror, goda bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat.
Förlåt, var vi töntiga nu som tipsade om vår egna bok? Strunt samma  – tarmfloran skulle faktiskt hålla med oss om att den här boken är grym att ge bort i julklapp. Just nu är den dessutom på rea på Adlibris – för bara 153 pix är den din/din svärmors! Klicka här.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.