Snabb raw cashewyoghurt (vegan). – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Snabb raw cashewyoghurt (vegan).

fav

Food Pharmacy är medgrundare till Super Synbiotics AB

Okej, alla ni som gjorde som vi sa i måndags och köpte hem cashewnötter, blåbär, citron och synbiotika, räck upp en hand! Okej, en person. Ja men hejsan på dejsan, då ska vi alltså göra en raw cashewyoghurt som är grym både som frukost, mellis och dessert.

IMG_8330

Det här receptet kommer som sagt från Renée Voltaire och ingenting vi kan ta åt oss äran för, mer än Luke Skywalkers granola då förstås som du hittar i vår bok samt här. Preppet tar sin tid för cashewnötterna behöver blötläggas massa timmar, allra helst över natten, för att bli mjuka och ännu snällare mot kroppen.

Alltså, cashewnötterna struntar ju i vilken tid på dygnet det sker. Vill bara vara extra tydliga med detta: nötterna har ingen tidsuppfattning och bryr sig inte om de blötläggs dagtid eller nattetid. Däremot brukar många tycka att det är praktiskt att blötlägga dem på natten, för då är det det sista man gör innan man gå och lägger sig och sedan när man vaknar så är det färdigt.

IMG_8331

Och så var det ju det här med att Renée inte följer några exakta recept. I början kommer du kanske att uppleva det som lite jobbigt, men sedan brukar det faktiskt kännas tvärtom. Man lär sig tycka om att blötlägga några nävar nötter på känn, dutta i lite vatten, några blåbär, ett blåbär till, några droppar citron och sedan är det klart.

Snabb raw cashewyoghurt
(olika från gång till gång)

Cashewnötter
Vatten
Citron
Blåbär
Synbiotic15

Börja med att blötlägga nöttisarna i minst sex timmar, gärna lite längre. Häll av vattnet och lägg nötterna i din mixer tillsammans med, eh, lite vatten. Hur man definierar “lite” är ju förstås sjukt individuellt, men börja hellre med för lite vatten än för mycket – vi vill inte att yoghurten ska bli för rinnig, så ta det försiktigt. Sedan slänger du i blåbär tills yoghurten får en fin blålila kulör, och därefter pressar du ner lite citron och sist men inte minst synbiotikan. Toppa med vår bästa granola eller något annat smarrigt. Klart att äta!

IMG_8333

Sedan improviserade vi faktiskt också och gjorde något som Renée inte gjorde: vi tog en liten del av yoghurten åt sidan och ställde den på en varm plats i köket. Kanske att den fermenteras tänker vi? Kanske att vi har riktig yoghurt i skafferiet i morgon bitti?

Food Pharmacy är medgrundare till Super Synbiotics AB

SparaSpara

Print

Snabb raw cashewyoghurt

  • Av : Food Pharmacy

Ingredienser

Cashewnötter

Vatten

Citron

Blåbär

Synbiotika

Instruktioner

Börja med att blötlägga nöttisarna i minst sex timmar, gärna lite längre. Häll av vattnet och lägg nötterna i din mixer tillsammans med, eh, lite vatten. Hur man definierar “lite” är ju förstås sjukt individuellt, men börja hellre med för lite vatten än för mycket – vi vill inte att yoghurten ska bli för rinnig, så ta det försiktigt. Sedan slänger du i blåbär tills yoghurten får en fin blålila kulör, och därefter pressar du ner lite citron och sist men inte minst synbiotikan. Toppa med vår bästa granola eller något annat smarrigt. Klart att äta!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.