Snabb raw cashewyoghurt (vegan). – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Snabb raw cashewyoghurt (vegan).

fav

Food Pharmacy är medgrundare till Super Synbiotics AB

Okej, alla ni som gjorde som vi sa i måndags och köpte hem cashewnötter, blåbär, citron och synbiotika, räck upp en hand! Okej, en person. Ja men hejsan på dejsan, då ska vi alltså göra en raw cashewyoghurt som är grym både som frukost, mellis och dessert.

IMG_8330

Det här receptet kommer som sagt från Renée Voltaire och ingenting vi kan ta åt oss äran för, mer än Luke Skywalkers granola då förstås som du hittar i vår bok samt här. Preppet tar sin tid för cashewnötterna behöver blötläggas massa timmar, allra helst över natten, för att bli mjuka och ännu snällare mot kroppen.

Alltså, cashewnötterna struntar ju i vilken tid på dygnet det sker. Vill bara vara extra tydliga med detta: nötterna har ingen tidsuppfattning och bryr sig inte om de blötläggs dagtid eller nattetid. Däremot brukar många tycka att det är praktiskt att blötlägga dem på natten, för då är det det sista man gör innan man gå och lägger sig och sedan när man vaknar så är det färdigt.

IMG_8331

Och så var det ju det här med att Renée inte följer några exakta recept. I början kommer du kanske att uppleva det som lite jobbigt, men sedan brukar det faktiskt kännas tvärtom. Man lär sig tycka om att blötlägga några nävar nötter på känn, dutta i lite vatten, några blåbär, ett blåbär till, några droppar citron och sedan är det klart.

Snabb raw cashewyoghurt
(olika från gång till gång)

Cashewnötter
Vatten
Citron
Blåbär
Synbiotic15

Börja med att blötlägga nöttisarna i minst sex timmar, gärna lite längre. Häll av vattnet och lägg nötterna i din mixer tillsammans med, eh, lite vatten. Hur man definierar “lite” är ju förstås sjukt individuellt, men börja hellre med för lite vatten än för mycket – vi vill inte att yoghurten ska bli för rinnig, så ta det försiktigt. Sedan slänger du i blåbär tills yoghurten får en fin blålila kulör, och därefter pressar du ner lite citron och sist men inte minst synbiotikan. Toppa med vår bästa granola eller något annat smarrigt. Klart att äta!

IMG_8333

Sedan improviserade vi faktiskt också och gjorde något som Renée inte gjorde: vi tog en liten del av yoghurten åt sidan och ställde den på en varm plats i köket. Kanske att den fermenteras tänker vi? Kanske att vi har riktig yoghurt i skafferiet i morgon bitti?

Food Pharmacy är medgrundare till Super Synbiotics AB

SparaSpara

Print

Snabb raw cashewyoghurt

 • Av : Food Pharmacy

Ingredienser

Cashewnötter

Vatten

Citron

Blåbär

Synbiotika

Instruktioner

Börja med att blötlägga nöttisarna i minst sex timmar, gärna lite längre. Häll av vattnet och lägg nötterna i din mixer tillsammans med, eh, lite vatten. Hur man definierar “lite” är ju förstås sjukt individuellt, men börja hellre med för lite vatten än för mycket – vi vill inte att yoghurten ska bli för rinnig, så ta det försiktigt. Sedan slänger du i blåbär tills yoghurten får en fin blålila kulör, och därefter pressar du ner lite citron och sist men inte minst synbiotikan. Toppa med vår bästa granola eller något annat smarrigt. Klart att äta!

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. En fråga som inte har med detta inlägg att göra. Är fisksås bra? Någon speciell som ni föredrar? 🙂 Tack för världens bästa blogg!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack själv! Åh, använder själva aldrig fisksås … Vad står det på innehållsförteckningen?

   1. Cecilia skriver:

    Nu blev jag förvirrad! Ni menar att ni inte använder/använde fisksås, men den är ju med i era basmatvaror i kokboken? Ändrade ni er? Hur kom det sig? Ska man tänka på något speciellt när man väljer fisksås? Hälsn Cecilia

 2. Alltså er bok! Helt fantastiskt bra…
  Jag läser nästan allt nytt som kommer ut i ämnet kost & hälsa.
  Ni trollar med språket och gör den mest tråkiga fakta rolig att läsa! Hoppas att ni har planer på att skriva fler 🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Alltså, vad snäll du är! Ja, det finns kul nog planer på en till bok och planen är att den ska ges ut i augusti så om du ursäktar så sätter vi oss och börjar skriva på den nu, ha ha.

 3. Hejsan!

  Den ser ju supersmarrig ut, ska börja blötlägga nötter för ändamålet ikväll!
  Men- när allt är ihopmixat, är yoghurten klar på en gång då, eller behöver den “stå till sig”?

  Ser fram emot att höra hur det gick med fermenteringsförsöket!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Den är klart på direkten och behöver inte stå till sig! Fermenteringsförsöket gick åt skogen, aaah … Så nu undrar vi vad vi gjorde för fel/annorlunda mot när vi gjorde kokosyoghurten (som gick precis som planerat). För lite vatten? För mycket citron? För lite socker (hade i lite honung)? Svårt det här …

 4. Spontant skulle jag säga att ni hade för kallt. När jag för yoghurt försöker jag hålla tempen mellan 39 och 44.

 5. Ger bakterierna nån smak till yoghurten? Eller är det bara för att det ska bli nyttigt?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.