Sötpotatissoppa med jordärtskocka och timjan. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Sötpotatissoppa med jordärtskocka och timjan.

fav

Det är dan efter dan efter dan efter dopparedan och vi trodde aldrig att vi skulle säga det här men vi börjar faktiskt bli sugna på att byta ut dom här:

IMG_2612

Mot dom här:

FullSizeRender-285

Men vi vill ju inte alls stå i köket. Vi vill bara ligga kvar i soffan och kolla på Skam. Så vi måste göra det enkelt för oss. Kanske en soppa? Som innehåller superfibret inulin. Och som inte smakar Rocky Road. Går det? Det går.

Sötpotatissoppa med jordärtskocka och timjan
(2 stora portioner eller 4 lite mindre)

1 stor sötpotatis
cirka 500 gram jordärtskockor
2 vitlöksklyftor
½ gul lök
½ liter lantbuljong
en skvätt havregrädde
salt & peppar
lite färsk timjan
en näve ruccola
några msk tamarirostade pumpakärnor

Skala potäten och jordärtskockorna och hacka dem i lite mindre bitar. Lägg dem och löken i en kastrull och häll på vatten + lantbuljong. Koka upp och låt puttra på tills potatisen och kockarna mjuknat lite. Häll över allt i en mixern (eller använd mixerstav direkt i kastrullen). Mixa. Ha i en skvätt havregrädde om du är på det humöret. Salta. Peppra. Häll upp i en skål. Dekorera med lite färsk timjan, ruccola och pumpakärnor (som du rostat på låg temperatur med tamari och du orkat – se instruktioner här). Återgå till soffan. Mmm vilken god fortsättning!

FullSizeRender-286

Rookie_200x200px-03

Hur skalar man en jordärskocka utan att bli galen?
Det gör man inte. Jordärskockor är extremt pilliga och svårskalade. Ett alternativ är förstås att du helt enkelt kokar kockan med skalet på och låter det följa med ner i soppan. Vi gillar skal här på bloggen – då behåller kockan mer av sina näringsämnen. Tänk på att skrubba den noggrant först bara.

 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Print

Sötpotatissoppa med jordärtskocka och timjan

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 stor sötpotatis

500 gram jordärtskockor

2 vitlöksklyftor

1/2 gul lök

1/2 liter lantbuljong

en skvätt havregrädde

salt & peppar

lite färsk timjan

1 näve ruccola

2 msk tamarirostade pumpakärnor

Instruktioner

Skala potäten och jordärtskockorna och hacka dem i lite mindre bitar. Lägg dem och löken i en kastrull och häll på vatten + lantbuljong. Koka upp och låt puttra på tills potatisen och kockarna mjuknat lite. Häll över allt i en mixern (eller använd mixerstav direkt i kastrullen). Mixa. Ha i en skvätt havregrädde om du är på det humöret. Salta. Peppra. Häll upp i en skål. Dekorera med lite färsk timjan, ruccola och pumpakärnor (som du rostat på låg temperatur med tamari och du orkat). Återgå till soffan. Mmm vilken god fortsättning!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.