Värmande morots- och apelsindryck med gurkmeja. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Värmande morots- och apelsindryck med gurkmeja.

fav

Det är december, adventsstjärnorna är upphängda (måste bara fästa upp de där himla sladdarna, ser inte klokt ut just nu), julkransen står vid dörren (måste bara hitta ett sidenband och hänga upp den, ser inte klokt ut just nu),  adventljusstaken på plats (måste bara byta ut hälften av lamporna som gått sönder, ser inte klokt ut just nu) och på söndag är det andra advent.

Vi dricker som bekant inte juice speciellt ofta eftersom vi älskar fibrer och föredrar smoothie, men ibland gör vi så klart undantag. Det här var ett sådant. Hade köpt hem massa apelsiner för att putta ner nejlikor i, men kom på bättre tankar. Värm den här juliga lilla vännen till fingertoppsvärme och njut av den i helgen. Prova gärna att servera den till barnen också men ändra proportionerna lite då (skippa svartpepparen och dra ner rejält på ingefäran).

IMG_2471

Värmande morots- och apelsindryck
(1 portion)

2 stora morötter
1 apelsin
1 cm färsk ingefära (eller mer/mindre beroende på vad du tycker om)
1/2 tsk kanel

1/2 tsk gurkmejapulver
1 knivsudd nymalen svartpeppar

Tvätta morötterna och skala bappelsinen. Kör dem tillsammans med ingefärsbiten i en juicer. Häll över i en kastrull och värm försiktigt, försiktigt tillsammans med kanelen, gurkmejan och svartpepparen. Njut!

Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Recept: Från härliga https://cashew-kitchen.com

 

Print

Värmande morots- och apelsindryck

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 1 glas 1x
Scale

Ingredienser

2 stora morötter

1 apelsin

1 cm färsk ingefära (eller mer/mindre beroende på vad du tycker om)

1/2 tsk kanel

1/2 tsk gurkmejapulver

1 knivsudd nymalen svartpeppar

Instruktioner

Tvätta morötterna och skala bappelsinen. Kör dem tillsammans med ingefärsbiten i en juicer. Häll över i en kastrull och värm försiktigt, försiktigt tillsammans med kanelen, gurkmejan och svartpepparen. Njut!

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Men åh, alltid denna skalade ingefära. Ni hade en gång ett tips om att skala med en sked – men jag fick det inte att funka/fattade inte. Kan ni ta om det, kanske med en instruktiv videosnutt eller iaf en bild på metoden?
  Mvh,
  en som fortfarande skär bort skalet och får dåligt samvete varenda gång.

 2. Kristian skriver:

  Anna E:
  Det där med sked var jag också skeptisk till först. Provade lite halvhjärtat och hände inget. Tog i lite mer och vips så skalade man den helt perfekt. Det ska gå relativt lätt. Kolla så inte dina skedar är för gamla och nötta i kanterna, det kanske kan ställa till det, annars ska det gå bara man tar i lite.

 3. För den väldigt lata människan som inte ens har en juicer hemma – är det helt bortkastat att köpa färdig juice av lite bättre kvalitet och i övrigt köra enligt receptet ovan??

  #haralldelesförmycketmaskineriköketredan

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ja du, bra (och lite krånglig) fråga. Tänker att det beror på varför man vill dricka juicen. Hur nyttighetssynpunkt så är det ju bättre alltid bättre att göra en smoothie. Och ur smaksynpunkt så inbillar vi oss att det är godare med färskjuicat (är det ens ett ord?). Fast om man dricker den här när man är sugen på något sött i stället för att äta 300 pepparkakor – ja, då är ju den här mycket bättre. Sorry snurrigt svar men det beror ju helt och hållet på …

 4. Åh, jag har just lyckats få tag på en massa färsk gurkmeja! Tycker den är lättare att få i sig än den torkade 🙂 Men vad säger ni om färsk vs. torkad? Är den nyttigare? Måste man då ha större mängd? Tänkte att den säkert är lite mer koncentrerad i torkad form.

  Tack för en inspirerande bok och blogg!!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Grattis, färsk gurkmeja är kanon och du behöver inte ta det i större mängd!

 5. Kan man köra i blender i st f i juicer? Dvs göra en typ av smoothie?
  Gott Nyttigt År!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Inte provat. Blir nog lite annorlunda men prova hemskt gärna!

 6. Andreas skriver:

  Gurkmeja i en blender gör att hela blendern blir gul !

  En fråga: Jag såg ett tips från er om att skära färsk gurkmeja och lägga ner i salladen. Det gör jag nästan dagligen, men jag skalar den med en kniv och en liten skärbräda som båda är väldigt gula. Går det att äta färsk gurkmeja utan att skala det? Kanske nyttigare till och med?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.