Ekologiskt vin – bu eller bä? – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Ekologiskt vin – bu eller bä?

Vi är inga vinkonnässörer. Det är egentligen bara en sak vi är petiga med när vi köper vin och det är att det är ekologiskt. Men så damp det här mejlet plötsligt upp i vår inkorg och satte vår värld i gungning. Vad tror ni, är det en skröna eller stämmer det? Alla kunniga där ute – snälla hjälp oss reda ut detta.

Hej!

Jag sitter och läser er fantastiska bok, Food Pharmacy. Ni skriver helt underbart och man blir så inspirerad.

Ni skriver att man bara ska dricka ekologiskt vin och ekologiska vindruvor men jag pratade med person som importerar vin och han berättade att ekologiskt vin var det värsta man kunde köpa ur besprutningssynpunkt. Tydligen regleras besprutningen av vinplantorna bara av att de inte får besprutas på blad och vindruvor däremot är det fritt fram att bespruta jord och rotsystem. Det är tydlig detta de gör istället på de ställen där de odlar ekologiskt vin. Istället för att besprutningsgiftet hamnar på utsidan av vindruvorna hamnar de på insidan av vindruvorna på grund av att det sugs upp via rötterna.

Ni får gärna undersöka hur det är med detta men om det stämmer det han säger så är det ju faktiskt ännu värre.

Åter igen tack för en fantastisk bok.

Lars

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.