Guldkaka + ljudbok. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Guldkaka + ljudbok.

Har börjat samla in all er braiga input till vår nästa bok och känner lyxen av att ha en alldeles egen liten fokusgrupp här på bloggen. Ni vill ha tips på vardagsmat. We hear you. Ni vill ha register. We hear you. Ni vill ha enkla recept med få ingredienser. We hear you again. Men vad ni glömde be om var ett recept på guldkaka. Vad guldkakan innehåller? Tarmflorans guld gurkmeja så klart. Starkt antiinflammatorisk och väldigt, väldigt gott tillsammans med banan, kokosolja och blåbär. Kommer så klart dela med oss av receptet här också lite längre fram, måste bara fila lite mer på det först.

Och medan vi fnular vidare på receptlistan till bok nummer två så har vi härmed glädjen att kunna meddela att bok nummer ett numera finns som ljudbok bland annat här och här. Vi hoppades in i det sista på att Alicia Vikander och Sharon Stone skulle läsa in den, men det blev nästan lika bra.

Det blev Lina och Mia.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Christina skriver:

  Gratulerar! Det är en lysande bok och om fler får tillfälle att njuta av den i det talade formatet är det fantastiskt!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack snälla för de fina orden!

 2. Madeleine nielsen skriver:

  Skriver ni snart en kokbok också? Fullkomligt älskar det sätt ni skrivit boken på. Så närvarande och lättläst och humoristisk. Tummen upp för er!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack snälla – yup, ett skepp kommer lastat med en kokbok i augusti!

 3. Och så ville jag ha tydlighet kring om rätten passar att frysa in (eller hur länge man kan ha i kylen). Så att det funkar för ensamhushåll! Lyssnade på en intervju med professor Stig där han sa något om gurkmeja och att göra en stor laddning.

  Jag känner mig ofta osäker på hur mycket näringsinnehåll, vitaminer, antioxidanter som går förlorade om man inte konsumerar grönsaker eller tex juice/smoothie direkt. Info kring det skulle vara jätteuppskattat!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ja, verkligen bra input! Har antecknat detta!

 4. Hej!
  Jag har en liten fråga som ni kanske skulle kunna framföra till Stig? Hoppas!
  Jag har genom hela min graviditet ätit probiotika, och nu under tredje trimestern så äter jag
  er/Stigs synbiotika för att få en så bra tarmflora att överföra till barnet som möjligt.
  Men nu visar det sig att jag har GBS och alltså kommer få antibiotika strax innan barnets födelse.
  Kommer min tarmflora som jag har arbetat upp under hela graviditeten att försvinna då och inte överföras till barnet under födseln?? Och isåfall, kan jag kompensera det genom att äta synbiotika under amningsperioden? (om jag nu kommer kunna amma)
  Skulle vara mycket intressant att få en synpunkt på detta!
  Mvh Mia

  1. Food Pharmacy skriver:

   Mia – skicka ett mejl till info@supersynbiotics.se så hjälper de dig snabbt att besvara dina frågor!

 5. Charlotte skriver:

  Intressant reflektion kring ljudboken: trots att jag läst boken flera gånger (japp, jag har blivit beroende…) ger ljudboken ändå massor av värde att lyssna på. Det blir liksom en annan dimension på det hela så jag rekommenderar den varmt även för de som läst boken

  Och på tal om tips till nya boken, att göra större mängder OCH på tal om gurkmeja: Hur har vi det med den beroendeframkallande Välkomstshoten, den borde man väl kunna göra några dagars behov av och bara röra runt i när det är dags att dricka?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Wow, vad kul att du känner så! har inte lyssnat på den själva än, inte vågat, ha ha. Yup, gurkmejashoten går fint att göra i förväg. Aldrig själva låtit den stå mer än ett dygn dock så osäker på hur klumpig den blir. Håller gör den absolut!

 6. Camilla skriver:

  En fråga bara om synbiotics: tar det lång tid innan tarmfloran ändras? Måste man köpa hela livet? Har ökat i vikt så förfärligt, kan väl inte bero på det, den skulle ju normaliseras.. Hur länge ska man vänta på det? Har inte Facebook så jag vet inte hur jag annars ska kontakta er

  1. Food Pharmacy skriver:

   Camilla – skicka ett mejl till info@supersynbiotics.se med dina frågor så hjälper de dig snabbt!

 7. Anna-Carin skriver:

  Hej – tack för en intressant blog och bok!

  För en kokbok – gör gärna recept med mat som ska tuggas vid matbordet – dvs alla behöver inte eller vill inte ha mat ‘to go’ som ska inmundigas medan man är på annan ort med kroppen och/eller sinnet. 🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack för värdefull input!

 8. Louise Berlin skriver:

  Jag skulle gärna vilja ha flera recept på bra och varierade frukostar!! Ägg anses inte längre så nyttigt som man påstått, vilket även inkluderar ekologiska ägg. Så äggfrukosten bör intas alltmer sällan!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Attans. Vi äter ju nästan aldrig frukost nu för tiden (à la periodisk fasta) så tyvärr kryllar det inte av just frukostrecept här på bloggen …

 9. Jag har just hittat hit. Jag fick boken i julklapp och läste ut den igår. Väldigt inspirerande. Jag blir jätteglad att höra att ni ska göra en till bok med många recept!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ja, vad härligt! Kokboken kommer i augusti!

 10. Josefin skriver:

  Längtar såå efter er kokbok! Kan ni inte lägga in ett förslag på en hel supervecka (idévärld-style) med allt från frukost (eller brist därpå), gurkmejashot, krillolja osv, hur mycket grön smoothie… lunch, mellis, middag och så vidare varje dag i en vecka?! För att visa hur det kan se ut för att man ska hinna få i sig allt bra!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ja men gud vilken bra idé! Bra idé till bloggen också!

 11. Hej, vad roligt att det kommer en till bok. Har lånat den första på biblioteket flera gånger nu och har insett att det är dags att köpa den. Jag har två funderingar. Ni skrev att stärkelsen i rotfrukter bara blir socker den första uppvärmningen, då borde det ju gå alldeles utmärkt att laga grytor eller koka potatis i förväg och värma till kvällen om familjen föredrar varmare mat. Stämmer det? Sedan har jag funderat på det här med mängden fibrer. När ni säger att man bör äta x gram fibrer på en dag, är det till exempel x gram morot eller måste man veta hur mycket fibrer en morot innehåller? Jag skulle i så fall gärna se här på bloggen eller i nya boken en lista eller liknande på hur mycket fibrer olika råvaror innehåller.

  Ni rockar!

  1. Food Pharmacy skriver:

   På 1 svarar vi: Ja, exakt så! Och på 2 svarar vi: Ja, exakt så! (dvs man måste veta hur mycket fibrer en morot innehåller och vi ska verkligen göra vårt bästa för att ta fram en lista till kommande bok) Tack för grym input!

 12. Jeanette skriver:

  Tack Tack TACK för en fenomenalt fin bok. Jag håller på och lyssna på den som bäst, och jag väntar redan tills er nästa bok kommer ut! Ni ger verkligen mängder med positiv motivation till att börja tänka mer på kosten och vilka val som man gör i köket. Mitt nästa steg är att rensa i alla överfulla lådor för att få rum med mera god och hälsosam mat för mina Lukes 🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Åh, tack själv! Och yes – rensa. Det är bästa starten. För har man inte rensat är det så himla lätt att “trilla dit”. I alla fall om vi har min och Linas karaktär.:)

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.