Mangogryta för hela familjen med kokosmjök, gurkmeja och tofu.

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Indisk mangogryta för hela familjen.

fav

Förlåt om vi är lite lätt övertydliga här ovanför men det här är en mangogryta som verkligen är värd två glada tummar. Så god att samtliga familjemedlemmar åt varsin stor portion (förutom en av oss som åt två). Och då ska du veta att det här är en rätt som innehåller gurkmeja, en krydda som barnen normalt sett inte slänger sig över. Men den här gången slank den dock ner utan några som helst protester. Kanske var det cashewnötterna i såsen som gjorde det? Eller tofun? Eller mangon? Kanske kombon?

Vi äter inte tofu jätteofta, typ aldrig, och måste nog läsa på lite mer om det men gott vart det i alla fall i den här rätten. Två tummar-gott. Inte provat men förutsätter att det blir precis lika bra med räkor annars.

Indisk mangogryta
(4 portioner, minst)

1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
1 1/2 msk malen gurkmeja
2 msk kokosolja
1 burk (400 gram) krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
3 dl naturella cashewnötter
4 dl kokosmjölk
salt & peppar
300 g tärnad mango
1 paket tärnad tofu
durrakorn
färsk koriander

Koka durrakornen (eller quinoa, bovete eller något annat du tycker om). Okej, värm löken, ingefäran och gurkmejan i kokosoljan i en kastrull. Låt den svettas lite. Häll över allt på receptlistan fram till mangon i mixern och kör tills det blir lite lagom grynigt. Vi är inte ute efter någon slätstruken sammetssås här inte, lite karaktär och bitar är bara bra. Häll tillbaka såsen i kastrullen, värm upp den så den blir ljummen och ha i mangon och tofun mot slutet. Dekorera med lite hackad koriander kanske? Smaklig måltid!

En annan smarrig rätt med tofu:

Marinerade tofuspett med potatis- och melonsallad.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Receptinspiration från: “Mera Vego” av Sara Ask och Lisa Bjärbo.

Print

Indisk mangogryta

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

2 cm ingefära

1 1/2 msk malen gurkmeja

2 msk kokosolja

1 burk krossade tomater

1/2 dl tomatpuré

3 dl naturella cashewnötter

4 dl kokosmjölk

salt & peppar

300 g tärnad mango

1 paket tärnad tofu

durrakorn

färsk koriander

Instruktioner

Koka durrakornen (eller quinoa, bovete eller något annat du tycker om). Okej, värm löken, ingefäran och gurkmejan i kokosoljan i en kastrull. Låt den svettas lite. Häll över allt på receptlistan fram till mangon i mixern och kör tills det blir lite lagom grynigt. Vi är inte ute efter någon slätstruken sammetssås här inte, lite karaktär och bitar är bara bra. Häll tillbaka såsen i kastrullen, värm upp den så den blir ljummen och ha i mangon och tofun mot slutet. Dekorera med lite hackad koriander kanske? Smaklig måltid!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.