1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
1 1/2 msk malen gurkmeja
2 msk kokosolja
1 burk krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
3 dl naturella cashewnötter
4 dl kokosmjölk
salt & peppar
300 g tärnad mango
1 paket tärnad tofu
durrakorn
färsk koriander
Koka durrakornen (eller quinoa, bovete eller något annat du tycker om). Okej, värm löken, ingefäran och gurkmejan i kokosoljan i en kastrull. Låt den svettas lite. Häll över allt på receptlistan fram till mangon i mixern och kör tills det blir lite lagom grynigt. Vi är inte ute efter någon slätstruken sammetssås här inte, lite karaktär och bitar är bara bra. Häll tillbaka såsen i kastrullen, värm upp den så den blir ljummen och ha i mangon och tofun mot slutet. Dekorera med lite hackad koriander kanske? Smaklig måltid!
Find it online: https://foodpharmacy.se/2017/01/indisk-mangogryta/