fbpx Print

Indisk mangogryta

Scale

Ingredienser

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

2 cm ingefära

1 1/2 msk malen gurkmeja

2 msk kokosolja

1 burk krossade tomater

1/2 dl tomatpuré

3 dl naturella cashewnötter

4 dl kokosmjölk

salt & peppar

300 g tärnad mango

1 paket tärnad tofu

durrakorn

färsk koriander

Instruktioner

Koka durrakornen (eller quinoa, bovete eller något annat du tycker om). Okej, värm löken, ingefäran och gurkmejan i kokosoljan i en kastrull. Låt den svettas lite. Häll över allt på receptlistan fram till mangon i mixern och kör tills det blir lite lagom grynigt. Vi är inte ute efter någon slätstruken sammetssås här inte, lite karaktär och bitar är bara bra. Häll tillbaka såsen i kastrullen, värm upp den så den blir ljummen och ha i mangon och tofun mot slutet. Dekorera med lite hackad koriander kanske? Smaklig måltid!