Print

Indisk mangogryta

Scale

Ingredienser

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

2 cm ingefära

1 1/2 msk malen gurkmeja

2 msk kokosolja

1 burk krossade tomater

1/2 dl tomatpuré

3 dl naturella cashewnötter

4 dl kokosmjölk

salt & peppar

300 g tärnad mango

1 paket tärnad tofu

durrakorn

färsk koriander

Instruktioner

Koka durrakornen (eller quinoa, bovete eller något annat du tycker om). Okej, värm löken, ingefäran och gurkmejan i kokosoljan i en kastrull. Låt den svettas lite. Häll över allt på receptlistan fram till mangon i mixern och kör tills det blir lite lagom grynigt. Vi är inte ute efter någon slätstruken sammetssås här inte, lite karaktär och bitar är bara bra. Häll tillbaka såsen i kastrullen, värm upp den så den blir ljummen och ha i mangon och tofun mot slutet. Dekorera med lite hackad koriander kanske? Smaklig måltid!

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.