Januarisallad. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Januarisallad.

fav

Mia var åtta år, hade störst framtänder i klassen och höll fel i pennan. Lärarna var på henne. Inte om framtänderna men om pennan. Hon skulle inte klara sig i livet. Med ett sådant krampaktigt grepp var det tack och godnatt. Hon skulle få kramp på glostesten. Och centralprovet. Och högskoleprovet. På den tiden visste Mia inte vad högskoleprovet var men en sak visste hon säkert: hon trivdes bra med sitt grepp. Det blev väldigt snyggt när hon skrev. Det gick fort som tusan. Och någon kramp fick hon inte.

Vad hon däremot fick några år senare var en väldigt god sallad.

Januarisallad
(räcker till två stora eller fyra mindre portioner)

2 dl röda linser
1 dl vit quinoa
1 msk äppelcidervinäger
1/2 rödkålshuvud

3 morötter
1 dl blötlagda russin
1 dl pinjenötter
3 msk olivolja
2 msk tahini
1 msk tamari
1 msk limejuice
salt

Koka linserna och quinoan tillsammans med cirka dubbel mängd vatten och 1 msk äppelcidervinäger medan du river morötterna och rödkålen. Rör ihop dressingen: olivoljan, tahinin, tamarin, limejuicen och salt. Rör ner allt med russinen och pinjenötterna i en stor skål. Servera. Ej äckligt.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Print

Januarisallad

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 2 portioner 1x
Scale

Ingredienser

2 dl röda linser

1 dl vit quinoa

1 msk äppelcidervinäger

1/2 rödkålshuvud

3 morötter

1 dl blötlagda russin

1 dl pinjenötter

3 msk olivolja

2 msk tahini

1 msk tamari

1 msk limejuice

salt

Instruktioner

Koka linserna och quinoan tillsammans med cirka dubbel mängd vatten och 1 msk äppelcidervinäger medan du river morötterna och rödkålen. Rör ihop dressingen: olivoljan, tahinin, tamarin, limejuicen och salt. Rör ner allt med russinen och pinjenötterna i en stor skål. Servera. Ej äckligt.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Hej!

  Malena heter jag..Jag har nu sträcktyssnat på storytell eran bok..tog 1 dag..i morse åkte jag direkt till ica och köpte en jädra massa grönasker…!! jag köper alltid ekologiskt men har svårt att tillaga ..så de känns som jag äter mycket grönsaker men vet aldrig vad jag ska göra med de..Detta va perfekt!! skrev ner nästan alla recept.. Ät och drick de här!! Japp då gör jag de-)) Jag har sökt på nätet efter optimala recept men aldrig hittat något som fastnar..För mig är de mera viktigt att de är nyttigt än gott..men nu i kväll gjorde jag soppan..( hade ingen grönskasbuljong utan tog eco höns..men de va de jag hade! jättegod!!! Den kommer vara universal för mig med!! toppen..Länge sedan jag kände mig peppad… så tack för ni bertättade den så enkelt så man förstog och inte tröttande…Nu ska jag göra chippsen!!! stor kram från tant Mal..

  1. Food Pharmacy skriver:

   Underbart, uppskattar verkligen att du tog dig tid och skrev det här härliga peppande meddelandet!

 2. Catrine skriver:

  Hej!
  Har precis hittat hit till din trevliga sida. Tänkte bara säga, att så som du håller pennan, så gör min dotter också! Hon är 14 och målar så fantastisk vackra tavlor med det greppet 😉 <3
  Hälsningar Catrine

  1. Food Pharmacy skriver:

   Underbart att höra – då är vi i alla fall två!:)

 3. Låter jättegott!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Mums!

 4. Margareta skriver:

  Tackar, tackar det låter gott. Smakar den bäst ljummen eller kall månntro?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Eller en kombo – kalla grönsaker och ljummen quinoa/linser?

 5. Anne-Britt skriver:

  Gud så gott! Hade inga pinjenötter men tog solrosfrön istället. Anpassat till januarikassan. Gott gott!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Toppen ju!

 6. Åh, håller också pennan så (fast med tummen över pek- och långfingret = ännu konstigare grepp), och fick också en massa påtryckningar från lärare i skolan som tvingade på sådana där trekantiga platsrör för korrekt pennfattning på mina pennor… Helt utan effekt, så klart. Har trots detta lyckats bra i livet under mina 36 år, och till och med tagit mig igenom en juristutbildning (på den tiden då man skrev anteckningar och tentor för hand). Skönt dock med en medsyster i detta stigma! 😉

  Vill också tacka för en toppenblogg och -bok! Så himla bra och intressant, och extra plus för att allt ni säger säger/skriver känns så gediget och verkligen faktabaserat (och roligt!)!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ja! Jag fick också ett sånt där trekantigt rör! Noll effekt. Bara konstigt.:)

 7. Jag har också ett likadant grepp. Provade dessa ihåliga rör med noll effekt. Har klarat högskoleprovet likväl ????
  Tack för en bra blogg, bok och podcast!

 8. Så ljuuuuvligt gott!!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.