Januarisallad. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Januarisallad.

fav

Mia var åtta år, hade störst framtänder i klassen och höll fel i pennan. Lärarna var på henne. Inte om framtänderna men om pennan. Hon skulle inte klara sig i livet. Med ett sådant krampaktigt grepp var det tack och godnatt. Hon skulle få kramp på glostesten. Och centralprovet. Och högskoleprovet. På den tiden visste Mia inte vad högskoleprovet var men en sak visste hon säkert: hon trivdes bra med sitt grepp. Det blev väldigt snyggt när hon skrev. Det gick fort som tusan. Och någon kramp fick hon inte.

Vad hon däremot fick några år senare var en väldigt god sallad.

Januarisallad
(räcker till två stora eller fyra mindre portioner)

2 dl röda linser
1 dl vit quinoa
1 msk äppelcidervinäger
1/2 rödkålshuvud

3 morötter
1 dl blötlagda russin
1 dl pinjenötter
3 msk olivolja
2 msk tahini
1 msk tamari
1 msk limejuice
salt

Koka linserna och quinoan tillsammans med cirka dubbel mängd vatten och 1 msk äppelcidervinäger medan du river morötterna och rödkålen. Rör ihop dressingen: olivoljan, tahinin, tamarin, limejuicen och salt. Rör ner allt med russinen och pinjenötterna i en stor skål. Servera. Ej äckligt.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Print

Januarisallad

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 portioner 1x
Scale

Ingredienser

2 dl röda linser

1 dl vit quinoa

1 msk äppelcidervinäger

1/2 rödkålshuvud

3 morötter

1 dl blötlagda russin

1 dl pinjenötter

3 msk olivolja

2 msk tahini

1 msk tamari

1 msk limejuice

salt

Instruktioner

Koka linserna och quinoan tillsammans med cirka dubbel mängd vatten och 1 msk äppelcidervinäger medan du river morötterna och rödkålen. Rör ihop dressingen: olivoljan, tahinin, tamarin, limejuicen och salt. Rör ner allt med russinen och pinjenötterna i en stor skål. Servera. Ej äckligt.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.