Nama. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Nama.

Den heter Nama men hade precis lika gärna kunnat heta Namnam. Tyvärr hann vi inte med ett besök till den här raw food-pärlan på 110 Talbot Road i Notting Hill den här gången, men vi har varit här många gånger tidigare och älskat varje tugga. Låt inte den något spartanska inredningen skrämma dig – maten är fantastisk och deras raw curry är från en annan planet. En jättegod planet.

Nåväl, detta var vårt sista Londontips. I eftermiddag viker vi ihop guideflaggan och packar ner den i kofferten och i morgon vaknar vi i våra egna sängar igen. Dricker vårt egna ljusrostade kaffe. Pussar vår egna mixer. Alltid lika skönt.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Jennifer skriver:

  Hej! Jag hittade er nyss och kör en helomvändning ala nytt år, nytt liv osv. Nästan, vi hade börjat så smått innan ändå, vi har ju löst studier om hur dåligt det är med gluten och socker, löst boken fyratimmarskroppen som är inne lite på samma spå som ni bara det att han äter väldigt mycket kött. It goes on and on.

  I vilket fall som helst så har vi inga barn, men någon gång kommer de väl dyka upp och jag har redan börjat noja för den dagen de ska börja förskola. Vad säger man liksom? Barnet är ju inte direkt allergisk, men äter inte rött kött, ingen processad mat alls, inget halvfabrikat, inget gluten, inget socker eller sötningsmedel och inga mjölkprodukter (bara efter halva denna lista höjde min chef på ögonbrynen och bad mig välja ett alternativ inför konferensen i höstas). Tillslut efter en lång lista lär de ju fråga oss om vi kan tänka om eller byta förskola? Eller hur har ni gjort? Har försökt hitta inlägg om det men inte hittat ett.

  Mvh Jennifer

  1. Food Pharmacy skriver:

   Svår och superviktig fråga du tar upp. Vår erfarenhet är att förskolorna skiljer sig ofantligt mycket från varandra så försök att nosa upp en skola som satsar mycket på hemlagat, sockerfritt och eko om du har möjlighet? Vi har våra barn på två olika skolor som befinner sig någonstans i mellanskiktet – de är nog betydligt bättre än bottenskrapet men har fortfarande mycket jobb kvar att göra.

 2. Hej! Tack för en superbra och inspirerande blogg! Rolig är den också, vilket man sällan kopplar ihop med tarmbakterier. Jag har funderat på det här med IBS och hålla tarmbakterierna vid liv. Vid IBS rekommenderas ofta att utesluta fodmap ( bl.a. lök,vitlök, jordärtskocka, avokado mm), och det hjälper mot magbesvären. Efter att ha läst er blogg och fattat vilka superlivsmedel de är för tarmbakterierna har jag tänkt att jag ska hålla ut, och äter numera dessa livsmedel, vilket ställer till det för magen. Stig skrev något att tål man inte A-laget får man välja B-laget. Vad tror ni ( eller stig) ska man undvika livsmedel som får magen att bli uppblåst, gasig osv eller ska man stå ut och hoppas på att den tja lär sig veta hut? Kanske ett ämne för kommande krönikor? Ursäkta monologen och tack igen för en superblogg!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Stig är av uppfattningen att man ska “härda ut” i den mån det går och långsamt, långsamt vänja tarmen vid de fibrer man inte tål. Lycka till, håller tummarna för dig!

 3. Vad är grejen med att ni dricker ljusrostat kaffe?
  Jag gillar Mollbergs blandning från Zoégas och när jag googlade på ljusrostat kaffe fick jag upp detta:

  “Det finns flera organiska syror i kaffet, men vid mörkare rostning bryts en del syror ner och kaffet blir därmed mindre ”surt” – kaffets pH blir högre. Mörkrostat eller espresso är alltså bättre för magen än ett ljus- eller mellanrostat.” https://www.lofbergs.se/nyheter/blogg/tio-myter-om-kaffe/

 4. Hej!
  Jag ställer samma fråga som Anna, den 7 januari.

  Har läst er härliga och viktiga bok och fått upp ögonen för mycket men har inte greppat det här med ljusrostat kaffe. Jag gillar kaffe!

  – Är det verkligen mindre AGE och ALE i ljusrostat?

  – En del syror bryts tydligen ner vid mörkrostningen som finns kvar i det ljusrostade – dessa syror är väl inte snälla mot magen?

  – Var köper man ljusrostat kaffe? Jag har inte hittat det i de större livsmedelsbutikerna, typ Coop och ICA,

  Tack för svar och för en superbra blogg!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ja precis, Stig har lärt oss att det är mindre AGE och ALE i ljusrostat (http://foodpharmacy.se/2016/10/lattrostat-kaffe/). Dessutom hörde en läsare som jobbar med kaffe av sig och upplyste oss om att det oftare är bättre kvalitet på ljusrostat kaffe än på mörkrostat, eftersom man inte kan dölja smaken på samma sätt som i det brända, mörkrostade. Angående syrorna så vet vi faktiskt inte men har hört det från flera olika håll – det måste vi verkligen kolla upp. Vet du mer om det så upplys oss gärna! Ljusrostat kaffe har vi inte hittat på t ex Coop och ICA utan i mindre specialbutiker samt på nätet. Hoppas detta räckte som svar.:)

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.