Vår matdag i bilder. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Vår matdag i bilder.

Tänkte bjuda på vår gårdag i bilder på mat. Vi tar det från början.

IMG_2805

08:00. Fan! Glömde fotografera barnens banangröt. Och nu är den uppäten. Börjar bra det här …

IMG_2798

08:30. Kaffe. Mmm … Så här börjar i stort sett alla våra dagar. I idévärlden dricker vi inte mjölk i vårt kaffe men i sinnevärlden älskar vi havremjölk. Har läst på flera ställen att en skvätt mjölk i kaffet på morgonen inte stör fastan. Väljer att tro på det.

IMG_2796

11:17. Eftersom det var vanlig vardag så skippade vi frukosten och gick direkt på lunchen. Hade gärna bjudit på något mer glamouröst men i går blev det vad vi hade i kylskåpet. Quinoa kokades med äppelcidervinäger, gurkmeja, gul lök och vitlök och blandades sedan upp med lite spridda grönsaker, frön och tahinidressing. Stor portion. Inte jättespännande men gott och mättande.

IMG_2800

12:00 Ville inget hellre än att komma ut på en promenad medan det fortfarande var ljust, men väntade på ett bud och kunde inte lämna hemmet. Tröstade oss med några koppar te. Med många droppar citron.

IMG_2807

13:45. Fan, Juni har ju ridning! Släppte allt och sprang runt, runt, runt och rafsade ihop ridväst, hjälm och stövlar. Fiskade upp ett äpple i köket som vi sedan glömde bland öronpropparna i bilen.

IMG_2814

15:21. Hemma igen efter ridningen. Det blev en snabb glass på Junis golv. 1/2 paket frysta lingon och hallon, 1 avokado och 1 msk mandelsmör i mixern. Färdigt.

FullSizeRender-290

18:50. Barnen kom hem med varsin kompis och vid halv fem var de hungriga så då fick de fisk i ugn och potatis. Missbedömde mängden totalt = inget kvar till de vuxna. Fick bli resterna från gårdagen: spenatgryta med tofu som vi värmde snabbt i ugnen. Grymt recept som vi måste lägga upp på bloggen så fort vi hinner. Läste vår favoritbok medan vi åt.

IMG_2811-3

19.00 Insåg att vi glömt ta våra tillskott: synbiotika, d-vitamin och omega-3. Korrigerar detta.

IMG_2816

19:10. Mellan 19 och 20 börjar fastan för vår del igen och den pågår i Platons idévärld till 12:00 dagen därpå. Avslutade dagen med två stora koppar kamomillte, en god bok och Edvard Grieg.

IMG_2820

19.10 SKOJA BA! Avslutade förstås dagen med te och lite gammal hederlig Bubble Bobble.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Hehe, mycket trevligt inlägg! Gärna fler i denna stilen 🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack för feed back, lovar fler på detta tema!

 2. Hej! Tack för en jättebra blogg och bok <3

  Jag har en fråga om energi. Jag försöker äta ungefär enligt er filosofi – men jag går bara (oönskat) ned i vikt. Jag har kontorsjobb men tränar crossfit c:a 3 ggr i veckan och promenerar till jobbet (1,5km). Jag är normalviktig och vill behålla vikten samt känna mig stark och pigg på träningen. En kompis tipsade mig om att räkna ut mitt energibehov och sedan hålla koll på några dagars mat. Mitt energibehov är 2300-2500 kalorier och jag snittade på 1700. Maten ovan måste väl innehålla något liknande..? Förstår att många av era följare kanske önskar tappa några kilon men inte jag. Blir dessutom lätt dålig i magen av feta saker så att äta ett par extra avokado om dagen är liksom inget alternativ tyvärr. Hjälp!!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Åh, attans alltså, önskar så att vi kunde hjälpa men detta är verkligen inte vår specialgren. Njuter själva av att helt släppt det där med att räkna kalorier och i stället bara jaga näring. Men förstår som sagt ditt problem!

 3. Nu har jag beställt er bok och hoppas få den till helgen; återkommer med respons men känns som skriven för mig .. hälsningar från Finland

  1. Food Pharmacy skriver:

   Wow, håller tummarna för att du tycker om den!

 4. Härlig läsning, ler stort på morgonen innan jobbet drar igång!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Åh så härligt, då har vi lyckats!

 5. 🙂 Jag gillade det också! Ha det bra & kör på!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Härligt, då kommer det fler såna inlägg framöver!

 6. Ja detta var kul! Men vilken ÄR favoritboken? Min favorit är er bok. Men den menar du nog inte….

  1. Food Pharmacy skriver:

   Jo, klart vi menar! Fast med glimten i ögat så klart.:) Om du på allvar är nyfiken på vilken favoritbok vi har så kan jag nämna Fault in our Stars av John Green, The History of Love av Nichole Krauss och allt av Tove Jansson. Men nu hamnade vi ju plötsligt väldigt långt från tarmfloran, ha ha.

 7. Anna Ericson skriver:

  Ingen grön smoothie 🙂 ?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hade önskat men nej, inte denna dag. Faktiskt för ovanlighetens skull!

 8. Vad är bubble bobble?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Åh, det är ett gammalt klassiskt starkt beroendeframkallande spel på Nintendo som vi spelade mycket när vi var små.:)

 9. Berit Högström skriver:

  Är nybörjare med denna kost. När ska man dricka gurkmeja shoten om man fastar till 12? Är det Ok på FM?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Bättre att ta den under ditt ätfönster!

 10. Margareta Fogelberg skriver:

  Åh, jag älskar er bok och gillar er blogg men snälla, svär inte, det förtar det annars trevligt seriösa intrycket. hälsar Margareta 80+

 11. Margareta Fogelberg skriver:

  Jag förstår att ni ogillade att jag kickade på svordomarna, men jag tycker det är synd att med språket snaska ner en i övrigt värdefull och trevlig blogg
  hälsar tanten-

  1. Food Pharmacy skriver:

   Nej, ingen som helst fara. Tvärtom mycket värdefull input! Älskar ju som du säkert märkt språk så vi om några förstår att man kan haja till på vissa saker. Kram från de medelålders kvinnorna

 12. Hej!

  Har börjat plöja er bok och är helt tagen! Den är fantastisk!
  Har en tvååring här hemma och funderar på den där banangröten.
  Har du ngt recept på den?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.