Food Pharmacy Store ABs integritetspolicy
Food Pharmacy Store AB (“Food Pharmacy”) arbetar för att säkerställa att din integritet ska skyddas vid användning av våra tjänster. Food Pharmacy är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).
I denna integritetspolicy informerar vi dig om varför och på vilket sätt vi behandlar personuppgifter och hur vi använder cookies. Här kan du även läsa om vad du som registrerad har för rättigheter och vart du kan vända dig med frågor eller synpunkter kopplade till Food Pharmacys personuppgiftsbehandling. Integritetspolicyn uppdaterades senast i september år 2019.
Vad för slags personuppgifter samlar vi?
Kund
Vi samlar in personuppgifter som du skickar till oss, t.ex. när du gör beställningar och kontaktar vår kundtjänst. De personuppgifter som du skickar till oss kan t.ex. omfatta kontaktinformation, födelsedatum och betalningsinformation. Dessutom kan vi samla in vissa personuppgifter från externa källor, t.ex. kreditupplysningar och adressuppdateringar. När vi gör kundundersökningar anonymiseras alla användaruppgifter. Vår lagliga grund för denna personuppgiftsbehandling är för att kunna fullgöra avtalet mot dig som kund eller för att kunna fullgöra förpliktelser enligt lag. Personuppgifterna lagras i 3 år.
Nyhetsbrev och erbjudanden
Personuppgifter samlas också in vid registrering av vårt nyhetsbrev. Har du handlat en vara hos oss tidigare behandlar vi även dina kontaktuppgifter för att kunna skicka ut erbjudanden till dig. Sådan personuppgiftsbehandling grundar sig på vårt berättigade intresse. Om du har nåtts av oönskade utskick från oss har du, i enlighet med GDPR och marknadsföringslagen, alltid rätt att motsätta dig fortsatta utskick. Det gör du genom att klicka på länken i själva mejlutskicket eller genom att kontakta oss på info@foodpharmacy.se.
Medlemskap
Om du är medlem i Food Pharmacy behandlar vi dina kontaktuppgifter och de uppgifter du anger i din profil. Denna behandling av dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt avtalet/villkoren om medlemskap. Personuppgifterna lagras till dess att medlemskapet avslutas.
Hur använder vi dina personuppgifter?
För följande ändamål:
- för att ge dig som kund en så bra upplevelse som möjligt
- för att hantera ditt personliga konto på Food Pharmacy (om du väljer att skapa ett sådant)
- för att bearbeta dina beställningar och returer och för att kontakta dig angående dina beställningar.
- för att sammanställa statistik
- för att uppfylla lagstiftarens krav på bokföring
- för att marknadsföra våra produkter till dig
- för att skicka kundundersökningar till dig
Var lagras dina personuppgifter?
Uppgifterna lagras inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).
Vilka är dina rättigheter?
Du har rätt att begära information om de personuppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade eller raderade. Vi kan däremot inte radera dina uppgifter i fall då det föreligger ett lagstadgat krav på lagring för t.ex. bokföringsregler, eller när det finns andra legala skäl till varför uppgifterna måste sparas. Du har även rätt att vända dig till Datainspektionen på datainspektionen@datainspektionen.se för att lämna klagomål.
Vem har tillgång till dina personuppgifter?
Vi säljer, byter eller vidarebefordrar aldrig dina personuppgifter för marknadsföringsändamål till tredje part utanför Food Pharmacy. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att tillhandahålla ovannämnda tjänster till dig, t.ex. transportörer i samband med leverans av varor, mediebyråer för distribution av nyhetsbrev och kreditupplysnings- eller inkassobyråer för upplysningskontroller för kontroll av identitet, kredit eller indrivning av skulder.
Vi skyddar dina personuppgifter
Vi har tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter från obehörig åtkomst. Vi anpassar fortlöpande våra säkerhetsåtgärder. Våra betalningsombud bearbetar dina kort- och personuppgifter i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden. Du kan läsa mer om dessa standarder på våra leverantörers hemsidor – Klarna.se och Stripe.com.
Cookies
En cookie är en textfil som sparas på din dator eller mobila enhet och hämtas därifrån vid senare besök på vår hemsida. Food Pharmacy använder cookies för att förbättra och förenkla ditt besök. Vi använder inte cookies för att lagra personuppgifter eller för att sprida uppgifter till tredje part.Du kan enkelt radera cookies från din dator eller mobila enhet via webbläsaren, alternativt surfa i anonymt läge.
Vi använder cookies från tredje part för att samla in statistik i samlad form i analysverktyg som Google Analytics. De cookies som används är både permanenta och tillfälliga cookies (sessionscookies). Permanenta cookies sparas som filer på din dator eller mobila enhet i max 24 månader. Tillfälliga cookies raderas när du stänger webbläsaren.
För att få mer information om cookies och lagen om elektronisk kommunikation kan du besöka Post- och telestyrelsens webbplats.
Personuppgiftsansvarig
Food Pharmacy Store AB är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).
Food Pharmacy AB
Riddargatan 20
114 51 Stockholm
E-post: info@foodpharmacy.se, jonna.andersson@foodpharmacy.se
Om man inte äter kolhydrater vad rekommenderar ni istället för durramjöl?
Funkar med alla sorters mjöl gissar vi, nog snarare en smakfråga!
Ska definitivt testa dessa! Har tidigare bara testat raw food varianter på semlor utan allt det där man ska vara utan.
Min fråga handlar istället om teff och amarant, har för mig att ni bloggat om det lite grann tidigare? Är det något ni använder i era maträtter och isåfall skulle kunna blogga mer om? Jag kommer inte alls överens med växterna. Tänkte att det skulle blir som quinoa (pga är släkt med amarant) men det blir mer som en gröt (båda två) hela tiden och går inte alls att ha i en sallad osv. Testade att ha det i en gryta för att göra den mera matig men det blev också bara sandigt och fastnade i botten. Det enda jag lyckats med är just gröt men det bränner också bara fast så man får stå och röra hela tiden.
Tänkte att det skulle vara kul att variera mellan bovetet och quinoan, har än så länge inte hittat hel durra, så just nu känns det mest hopplöst.
http://nouw.com/detkreativalabbet
Fattar precis, vi har inte heller fått till tiff och amarant. Tips anyone else?
Teff och amaranth har inte samma egenskaper som t ex quinoa, dock kan man få en ok variant som funkar som middagsalternativ snarare än grötalternativ genom att koka upp vatten och teff/amaranth tillsammans….samma sekund första bubblorna kommer hälla av i durkslag, sedan koka upp nytt vatten igen och hälla i fröna efter vatnnet koka. Smaka av när de är färdiga (kokas på medelhög värme) och sedan hälla av i durkslag igen. Blir det för grötigt har du kokat för länge. Kan inte ange tid, då jag aldrig tar tid. Teff och amaranth är dock bäst att använda till gröt eller allra helst som mjöl till matlagning (teff kan an göra grumma fermenterade tunnbröden injera:-)
Hej!
Har nyligen kommit över er bok och den ligger nu uppslagen på köksbordet för jämnan. Är väldigt peppad men har några frågor som dykt upp. 1.Jag har bakat durraknäcket två ggr, ena gången utan och andra gången med fiberhusk. Skillnaden är påtaglig när det gäller hållfasthet! Är det negativt att blanda i Fiberhusk?2. Gurkmejashot är ju ganska starkt och min mage reagerar rätt ordentligt. Tips? 3. Jag är en inbiten ostälskare! Vad ska jag lägga på mackan( förutom avocado då)?
Tack för en himla kul och upplysande bok!
Hälsningar ett nytt fan/Åsa
1. Fritt fram att blanda i fiberhusk om du vill! 2. Ta lite mindre av allt, gurkmejashot light alltså, och inte varje dag? 3. Oh vilken svår fråga! Vi älskar ju avokado men det smakar ju inte som ost liksom.
Kan rekommendera en röra på kikärtor att ha på mackan och som går galet snabbt att kasta ihop.
kokta kikärtor på tetra
vitlöksklyftor efter smak (hade två)
tryffelolja av god kvalité
mixa och bre ut 🙂
Kan man byta durramjöl mot kokosmjöl? Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med min påse kokosmjöl som jag råkade köpa utan att ha en plan:)
Ja, prova! Tror bara det är smaken som förändras.
Haha….här hemma får jag precis samma reaktion så fort jag pratar hälsa, mat, tarmbakterier…. Maken får så dåligt samvete och tycker att allt som är gott är farligt och fel. Det blir en för tung börda att bära för honom. Jag däremot ser det som Platons idévärld 😉
Ja det är onekligen en fin balansgång det där!
Överlycklig över att ha fått tipset om att ni finns!!! Gjorde dessutom dessa Semlerwraps….. så GALET GODA!!!!! Hade Teppmjöl och inte Durra (har aldrig använt något av dom tidigare)
Men gud så härligt!!!
Åsa!
Och alla andra.
Till mackan kan man göra följande enkla, supersnabba “färskost”:
Nån dl mandelmjöl
Nån msk Bjäst (näringsjäst)
Lite salt
Nån msk kryddor (jag brukar ta gräslök och örter från frysdisken, eller nymald pepparblandning)
En skvätt citronjuice.
Vatten tills önskad konsistens uppstår
Blanda allt. Justera ev jäst- och citronmängd. Klart.
“Parmesan” kan göras på liknande sätt, men uteslut kryddorna, öka mängden jäst och ta bara pyttelite vatten.
Och dra mig baklänges så gott det var!!!
Jag brukar koka teff och amarant tillsammans med andra glutenfria fröer. Lägger dem i blöt, sedan går det snabbt att koka och ingenting fastnar! Små linser funkar också i blandningen, bara inte de röda. Jättegott tycker tom min tonåring.
Jag testade att göra dessa men är osäker på hur jag vet att bröden är klara? Jag har inte ätit de än men bröden ser platta och ganska oljiga ut. Vet dock inte hur de går att få ihop med det andra mumsiga. Jag är ny på detta, finns några tips?
Önskar vi kunde hjälpa men lite klurigt när vi inte är på plats.