Press, Recept

Post image

Semmelwraps.

Det är inte fint att skryta. Men! Vi har skrivit vår första krönika för SvD:s Perfect Guide i dag. Får man skryta då? Bara lite?

Krönikan handlar om en man. Med en hatt. Och ett par deppiga semmelwraps. Och så innehåller den ett recept också som är alldeles för gott för att inte prova. Gud vad hungriga vi blev nu. Länken kommer här: https://www.svd.se/semmelwraps–lika-goda-som-halsosamma/om/perfect-guide .

IMG_2951

Mmm … Vaniljig mandelmassa och fluffig kokosgrädde. Mums alltså.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.

Dela

Kommentarer

  1. Elisabeth skriver:

    Om man inte äter kolhydrater vad rekommenderar ni istället för durramjöl?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Funkar med alla sorters mjöl gissar vi, nog snarare en smakfråga!

  2. Ska definitivt testa dessa! Har tidigare bara testat raw food varianter på semlor utan allt det där man ska vara utan.

    Min fråga handlar istället om teff och amarant, har för mig att ni bloggat om det lite grann tidigare? Är det något ni använder i era maträtter och isåfall skulle kunna blogga mer om? Jag kommer inte alls överens med växterna. Tänkte att det skulle blir som quinoa (pga är släkt med amarant) men det blir mer som en gröt (båda två) hela tiden och går inte alls att ha i en sallad osv. Testade att ha det i en gryta för att göra den mera matig men det blev också bara sandigt och fastnade i botten. Det enda jag lyckats med är just gröt men det bränner också bara fast så man får stå och röra hela tiden.

    Tänkte att det skulle vara kul att variera mellan bovetet och quinoan, har än så länge inte hittat hel durra, så just nu känns det mest hopplöst.

    http://nouw.com/detkreativalabbet

    1. Food Pharmacy skriver:

      Fattar precis, vi har inte heller fått till tiff och amarant. Tips anyone else?

      1. Gabriella skriver:

        Teff och amaranth har inte samma egenskaper som t ex quinoa, dock kan man få en ok variant som funkar som middagsalternativ snarare än grötalternativ genom att koka upp vatten och teff/amaranth tillsammans….samma sekund första bubblorna kommer hälla av i durkslag, sedan koka upp nytt vatten igen och hälla i fröna efter vatnnet koka. Smaka av när de är färdiga (kokas på medelhög värme) och sedan hälla av i durkslag igen. Blir det för grötigt har du kokat för länge. Kan inte ange tid, då jag aldrig tar tid. Teff och amaranth är dock bäst att använda till gröt eller allra helst som mjöl till matlagning (teff kan an göra grumma fermenterade tunnbröden injera:-)

  3. Åsa Aulin skriver:

    Hej!
    Har nyligen kommit över er bok och den ligger nu uppslagen på köksbordet för jämnan. Är väldigt peppad men har några frågor som dykt upp. 1.Jag har bakat durraknäcket två ggr, ena gången utan och andra gången med fiberhusk. Skillnaden är påtaglig när det gäller hållfasthet! Är det negativt att blanda i Fiberhusk?2. Gurkmejashot är ju ganska starkt och min mage reagerar rätt ordentligt. Tips? 3. Jag är en inbiten ostälskare! Vad ska jag lägga på mackan( förutom avocado då)?
    Tack för en himla kul och upplysande bok!
    Hälsningar ett nytt fan/Åsa

    1. Food Pharmacy skriver:

      1. Fritt fram att blanda i fiberhusk om du vill! 2. Ta lite mindre av allt, gurkmejashot light alltså, och inte varje dag? 3. Oh vilken svår fråga! Vi älskar ju avokado men det smakar ju inte som ost liksom.

  4. Margareta skriver:

    Kan man byta durramjöl mot kokosmjöl? Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med min påse kokosmjöl som jag råkade köpa utan att ha en plan:)

    1. Food Pharmacy skriver:

      Ja, prova! Tror bara det är smaken som förändras.

  5. Haha….här hemma får jag precis samma reaktion så fort jag pratar hälsa, mat, tarmbakterier…. Maken får så dåligt samvete och tycker att allt som är gott är farligt och fel. Det blir en för tung börda att bära för honom. Jag däremot ser det som Platons idévärld 😉

    1. Food Pharmacy skriver:

      Ja det är onekligen en fin balansgång det där!

  6. Överlycklig över att ha fått tipset om att ni finns!!! Gjorde dessutom dessa Semlerwraps….. så GALET GODA!!!!! Hade Teppmjöl och inte Durra (har aldrig använt något av dom tidigare)

    1. Food Pharmacy skriver:

      Men gud så härligt!!!

  7. Åsa!
    Och alla andra.

    Till mackan kan man göra följande enkla, supersnabba ”färskost”:

    Nån dl mandelmjöl
    Nån msk Bjäst (näringsjäst)
    Lite salt
    Nån msk kryddor (jag brukar ta gräslök och örter från frysdisken, eller nymald pepparblandning)
    En skvätt citronjuice.
    Vatten tills önskad konsistens uppstår

    Blanda allt. Justera ev jäst- och citronmängd. Klart.

    ”Parmesan” kan göras på liknande sätt, men uteslut kryddorna, öka mängden jäst och ta bara pyttelite vatten.

  8. Och dra mig baklänges så gott det var!!!

  9. Jag brukar koka teff och amarant tillsammans med andra glutenfria fröer. Lägger dem i blöt, sedan går det snabbt att koka och ingenting fastnar! Små linser funkar också i blandningen, bara inte de röda. Jättegott tycker tom min tonåring.

  10. Jag testade att göra dessa men är osäker på hur jag vet att bröden är klara? Jag har inte ätit de än men bröden ser platta och ganska oljiga ut. Vet dock inte hur de går att få ihop med det andra mumsiga. Jag är ny på detta, finns några tips?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Önskar vi kunde hjälpa men lite klurigt när vi inte är på plats.

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.