fbpx Print

Ugnsbakad gröt

Scale

Ingredienser

400 gram upptinade frysta bär

5 dl havregryn

1 tsk bakpulver

1/2 tsk mald ingefära

1 msk kanel

1 nypa salt

2 ägg

5 dl valfri växtbaserad dryck

1/2 tsk vaniljpulver

1/2 dl honung

1 msk kokosolja

1 1/1 dl pumpafrön

1 dl sesamfrön

Instruktioner

Sätt ugnen på 100 grader. Bred ut bären i ett jämnt lager på botten av en ugnsfast form. Blanda havregryn, bakpulver, ingefära, kanel och salt i en bunke. Knäck äggen i en annan bunke, tillsätt växtdryck och vanilj och vispa ihop. Avsluta med att göra fröblandningen: blanda honung, kokosolja, pumpa- och sesamfrön i en liten skål och rör om med händerna så att allt täcks.

Strö havregrynsblandningen över bären, häll över äggblandningen så att allt blir fuktigt och strö toppingen över. Grädda i typ 40 minuter (aaargh, vi är ju så dåliga på att titta på klockan men ta ut den när gröten har stelnat och toppingen känns lite knaprig).