Gidd Mitschelin rekommenderar: Down Stairs. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Gidd Mitschelin rekommenderar: Down Stairs.

Okej, nu ska vi dela med oss av en riktig pärla. Enda lilla lilla abret är att den ligger i Tokyo. Men utöver den lilla minidetaljen – fantastiskt!

I stadsdelen Aoyama i Tokyo ligger ett museum som heter Nezu Museum. Och på andra sidan gatan, ganska exakt mittemot ingången till museet, gömmer sig, bakom massa grönska, en underbar restaurang.

Den heter Down Satirs och är inte bara urmysig och ger den bästa servicen, maten är dessutom fantastisk.

Lunchen som Lina åt här för några veckor sedan bestod av en råkostsallad med linser och en skvätt äppelcidervinäger, vildris med skramlad tofu och svamp i curry. Medan Mia åt sladdriga zucchinibfiffar i Vemdalen. Men se, det är en helt annan historia.

Food Pharmacys Gidd Mitschelin ger Down Stairs: 3 stjärnor.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Josefina skriver:

  Hej och tack för en fantastisk blogg!

  Jag hittade hit när jag precis läst er bok och blev superinspirerad till att lägga om kosten ytterligare. Tidigare har jag “bara” försökt dra ner så mkt som möjligt på kött och socker samt i största möjliga mån köpa ekologiska råvaror.
  Nu är det bara så att jag känner mig helt sönderstressad pga de senaste veckornas tänk och försök till att tänka om/byta ut/lägga om kosten för hela familjen. Det känns som att ingenting man gör är ok.
  Jag har förstått det här med vete och mjölkprodukter och jag försöker så gott det går utesluta det åtminstone i min egen kost. Men hur gör man med mjök till kaffet?? Har provat med alla möjliga andra sorters mjök som havre, nöt & mandel men det smakar ju blä?
  Är ohomogeniserad mjölk ok eller är det inte själva homogeniseringen som är problemet? Vet ni hur det ligger till med kasein i ohomogeniserad mjölk?

  Hur i helskotta gör man med barn som i stort sett bara vill ha pasta, korv, färdiga köttbullar och KETCHUP?? Korv och köttbullar får de aldrig längre hemma men jag vet ju att de får halvfabrikat flera ggr i veckan på dagis. Strunt samma, men pasta är det enda de tycker är ok?? Hur sjutton gör man? Hur ska man tänka?

  Ok, en sista fråga; har ni något bra alternativ till vetetortillas till tacomyset på fredagar?
  Köpte majsmjöl igår och trodde att jag hade löst problemet och tänkte börja baka egna men sen läste jag att majsmjöl har väldigt högt GI så nähäpp, då var inte det heller bra.
  Vet att man kan ha salladsblad som “bröd” men tänker mest på barnen som älskar tacobröden. Och såklart så vill de bara ha köttfärs i. Suck….

  1. Food Pharmacy skriver:

   Så där, nu hittade vi fram till den här kommentaren.

   Lugn bara lugn, nöj dig med babysteps! Vi kör t ex en skvätt Oatlys iKaffe i kaffet och älskar det. Barn = kan vara jätteknepigt. Prova dig fram till en bönpasta de gillar kanske? Vi har upptäckt att våra barn älskar potatis och durra (yay) också, kanske något du kan testa? Stämmer att majsmjöl inte är kanon men säkert mycket bättre än alternativet (färdigt tacobröd). Ställ inte för höga krav på dig själv, börja i någon ände och nöj dig med det så kommer du märka att resten kommer av bara farten. Och ang köttfärsen så kan du ju börja med att ha lite mer grönsaker än tidigare – lök, morötter, vitlök och med tiden dryga ut den med linser etc. Lycka till!

 2. Ulrika skriver:

  Hej! har ni några bra snabbmatstips. Reser en hel del, bor på hotell som är eoner från gurkmejashots till frukost, ja till och med en bit från färsk frukt….Något bra att handla, sammanställa utan blender eller ugn. En utopi?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hm, gud så svårt. Tänker att du borde passa på att fasta fram till lunch om frullen är så dålig? Sedan brukar det ju gå att få till helt okej mat på restauranger, om man bara orkar vara lite “krånglig”. Fast det har ju du säkert bra koll på om det går eller inte.

 3. Jakob skriver:

  Jag reser en hel del i jobbet och fastar bort alla vetemjölsstinna hotellfrukostar alt. (När jag bor på ställen med oemotståndliga frukostar) så kliver jag upp så jag hinner köra ett långt träningspass innan och njuter sen av det som går att äta.

  Haha undrar vem jag blivit egentligen. Rostatvitt bröd med smör/ost/marmelad var allt jag begärde av livet förut.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.