Mera soja åt folket! – Food Pharmacy

Forskning, Food Pharmacy

Post image

Mera soja åt folket!

Vi har båda bröstcancer i familjen så så fort någon skriver om det spärrar vi upp ögonen lite extra. I dag sprang vi på väldigt positiv läsning på David Stenholtz:s, överläkare i onkologi, Facebook-flöde – en studie som visar att bland kvinnor som drabbats av bröstcancer uppvisar de som äter mer soja en förbättrad överlevnad.

Vi kommer att gräva djupare i det här i början av nästa vecka men ville glänta på dörren redan i dag. Under tiden konstaterar vi att det känns riktigt bra att vi fattat beslutet att ha många smarriga recept med tofu i vår kommande kokbok – vi gör allt från lasagne till scambled “eggs” på den. För att inte tala om vår sojabönsröra. Alltså alltså. Börjar dregla bara vi tänker på den. Vill inte lova för mycket men det kan vara det bästa receptet i hela kokboken faktiskt.

Och med detta önskar vi dig en trevlig helg!

Länk till studien: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/cncr.30615/full
Bild lånad från http://www.lakareforframtiden.se/nya-ron/forbattrad-overlevnad-i-brostcancer-med-mer-soja/

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.