Mera soja åt folket! – Food Pharmacy

Forskning, Food Pharmacy

Post image

Mera soja åt folket!

Vi har båda bröstcancer i familjen så så fort någon skriver om det spärrar vi upp ögonen lite extra. I dag sprang vi på väldigt positiv läsning på David Stenholtz:s, överläkare i onkologi, Facebook-flöde – en studie som visar att bland kvinnor som drabbats av bröstcancer uppvisar de som äter mer soja en förbättrad överlevnad.

Vi kommer att gräva djupare i det här i början av nästa vecka men ville glänta på dörren redan i dag. Under tiden konstaterar vi att det känns riktigt bra att vi fattat beslutet att ha många smarriga recept med tofu i vår kommande kokbok – vi gör allt från lasagne till scambled “eggs” på den. För att inte tala om vår sojabönsröra. Alltså alltså. Börjar dregla bara vi tänker på den. Vill inte lova för mycket men det kan vara det bästa receptet i hela kokboken faktiskt.

Och med detta önskar vi dig en trevlig helg!

Länk till studien: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/cncr.30615/full
Bild lånad från http://www.lakareforframtiden.se/nya-ron/forbattrad-overlevnad-i-brostcancer-med-mer-soja/

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Birgitta skriver:

  Jag har läst att 85% av odlad soja är GMO och därmed öka användning av bekämpningsmedel. Skulle vara intressant att veta hur ni ser på GMO. Det finns ju “två läger” där både för och emot.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Har inte skrivit så mycket om GMO på bloggen men vet att Stig är stor motståndare.

 2. Johanna skriver:

  Hej och tack för fantastisk blogg! Har nyligen börjat käka mer enligt er filosofi och känner mig mycket cool och fräsch. Men – tror inte jag kommer att kunna göra det fullt ut, eller, om jag gör det kommer jag inte att orka hålla det i längden. Vill ha ett liv där jag kan äta en macka eller chokladbit någon gång ibland, även om det inte är min standardkost. Undrar därför: hur påverkas det här med inflammationen i kroppen av att man då och då fuskar och äter något antiinflammatoriskt? Måste det göras 100 procent för att det ska göra nytta?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Frågar du vår käre professor Stig så är det faktiskt “all in” som gäller, men eftersom vi själva inte klarar att leva så har vi valt att nöja oss med att vi gör så gott vi kan. Så länge undantagen inte blir för många så har vi inte någon som helst ångest över dem.

 3. Charlotta skriver:

  Que?! Jag äter Tamoxifen som så många andra som har haft bröstcancer, och har fått informationen att soja motverkar tamoxifenets verkan så jag undviker soja allt jag kan. Men kan ju ha förstått fel/ fått fel info. Någon mer som har fått den infon?

 4. Filippa skriver:

  Hej bästa ni,
  Tack för en spännande blogg och boken som jag precis börjat att läsa.
  Blev lite förundrad när ni skriver att soja är bra, har i massa år fått höra att man ska undvika soja.
  Snälla kan ni reda ut detta.
  Hälsningar Filippa

  1. Food Pharmacy skriver:

   Skriver om det på bloggen i morgon igen. De läkare och forskare vi pratat med, bl a David och Stig, anser att soja är toppen för oss.

 5. Äter ganska mycket soyaprodukter, som vegetarian. men nu pratas det om att odlingen av soyabönor skadar naturen?? Man vet ju varken in eller ut vad man ska äta…. Om man nu vill tänka på både sin egen hälsa OCH naturen.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ja men verkligen. Så förvirrande. Men tänker att man ska välja noggrant, av “goda” företag, och hellre lägga några kronor extra på bra sojaprodukter.

 6. susanne skriver:

  Hej
  Soja; då vill jag flagga för att inte köpa soja från Nord och Sydamerika – genmanipulerad. Monsanto är inge vidare som grosist och deras utsäde. Det finns en stark proteströrelse mot dem och de har kört över bönder och satt dem i mycket svåra situationer. Jag tror P1 Matens pris har gjort program om det och på Youtube finns säker filmer om dem. Så soja som kommer från reko företag och miljö är viktigt tänker jag. men det kanske ni redan känner till, i så fall kan ni bortse från detta. Jag vill bara hjälpa till – var min tanke!
  Jag har följt Stig under flera år och så dök ni upp – ni gör ett bra jobb – heja er!
  Har ni några föerläsningar på gång i, Sthlm, med utgångspunkt från boken och som vänder sig till de som inte vet så mycket om tarmens inverkan på hälsan och inte känner till er.
  mvh Susanne

  1. Food Pharmacy skriver:

   Jättebra input, tack! Pratar så smått om att dra ihop en föreläsning i egen regi någon gång i vår. I Stockholm!

 7. Jag var makriobiotiker i många år. Då fick man lära sig att rå tofu är farligt att äta för mycket av. Bra att steka eller koka tofun.
  Kram

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ah, vad intressant! Tack för info!

 8. Marianne skriver:

  Jag har nyss fått diagnosen Hypertyreios och förstår att man ska undvika soja. Rent etiskt med soja vill jag heller inte stödja Monsanto m.fl. hur gör jag? Har nyss opererat bort min ena njure pga en tumör så detta är viktigt för mig//M

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi ger tyvärr inga som helst medicinska råd här på bloggen, råder dig att fråga din läkare. Stort lycka till!

 9. Nickis skriver:

  Tack för fantastisk blogg. Älskar den och boken. Jag har hört att bara viss soja är bra tex tofu men att tex sojamjölk är cancerframkallande pga det sätt den är framställd. Snälla red ut begreppen.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi är på bollen, återkommer i frågan!

 10. Dom flesta sojaprodukterna är inte ekologiska och är GMO som någon nämnde här. Sojaprodukter är något jag verkligen försöker undvika.

 11. Marianne skriver:

  Jag har inte bett om medicinska råd utan är vara lite förundrad över att ni höjer söjabönan så mycket när den oftast är GMO. Den soja ni äter, vad vet ni om den?

 12. Marianne skriver:

  Jag igen 🙂
  Har ni träffat en läkare som ni, seriöst, fått råd om kost?
  Jag har känningar av histaminintolerans och inte har jag fått hjälp att hitta hjälp via skolmedicinen! Facebookgrupper, där finns hjälpen!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.