fbpx Print

Pytt med senapsås

Scale

Ingredienser

olivolja

2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

1 kg potatis

6 rödbetor

6 morötter

4 palsternackor

1/2 kålrot

massa sojabönor

2 zucchinis

massa dill

salt & nymalen svartpeppar

Senapssås:

1 msk senap

2 msk olivolja

1 msk honung

1 msk citronsaft

Instruktioner

För ovanlighetens skull gjorde vi vår pytt på låg temp i stekpanna, men givetvis borde den gå fint att göra den på lägre temperatur i ugnen också. Nåväl, skala och hacka löken grovt och låt mjukna tillsammans med lite olivolja i pannan. Lägg i tärnad potatis och rödbetor och värm försiktigt i typ 10 minuter. Tärna morötterna, palsternackorna och kålroten också och lägg även dem i pannan. Efter ytterligare tio minuter minuter kan du drutta i sojabönorna och de tärnade zucchinisarna också. Efter ytterligare tio minuter bör allt vara ungefär jämnlagat. Såsen gör du under tiden, bara att röra ihop, inga konstigheter.

Och sedan slevade vi ner senapssåsen och enorma mängder dill över pytten och rörde runt hela baletten. Lät förresten pytten svalna lite innan vi kastade oss över den (läs varför nedan). Vad sa du, vad det bästa med den här pytten är? Jämnt skägg mellan smaken och det faktum att vi får äta den i övermorgon igen, och då med minimal ansträngning.