Äntligen har vi träffat en frukterian. – Food Pharmacy

Intervju

Post image

Äntligen har vi träffat en frukterian.

Vi trodde nog aldrig att vi skulle få träffa en frukterian. Men så när vi var på ett yogaretreat i bergen ovanför Marbella för några veckor sedan spenderade vi fem dagar med en kvinna från Landvetter som heter Susy. Och döm av vår förvåning när kocken släntrade in med hennes middag första kvällen – ett stort fruktfat.

– Hur åt du innan du blev fruktarian?
– Jag började äta LCHF för många år sen av ren nyfikenhet, det skulle ju vara så bra och hjälpa mot allt! I början mådde jag kanon, kände mig både stark och uthållig. Jag har tränat mycket och tyckte det blev bra resultat. Men så efter ett tag gick jag upp i vikt och det gillade jag inte så då blev jag striktare och striktare. Knappt några grönsaker alls och absolut inga frukter eller bär. Sen ballade magen ur! Förstoppning så klart och med det en massa andra problem. Hade ont i bihålorna jämt och blev lite deprimerad. Kollade runt överallt och har nog knaprat det mesta som finns i kosttillskottshyllan. Gjorde avföringsprov och hade väldigt lite goda bakterier såklart, så jag var tvungen att börja med mer grönsaker och candidaborttagning och lite annat jox. Blev lite bättre och köpte även Synbiotic15 som hjälpte mig lite ytterligare.

– Men hur kommer det sig att du blev frukterian då?
– Magen funkade ändå inte bra som de borde så jag letade vidare och landade i  Paleo och senare i rawfood och det blev bättre men åt nog för mycket nötter. Letade vidare och ramlade på Dr Morse som är övertygad om att frukt är människans huvudföda. Och jag som inte ätit frukt på typ sju år… Skulle jag våga prova, haha?

– Har du upplevt några förändringar i hur du mår efter att du började äta bara frukt?
– Redan första dagen så var magen helt lugn. Den som varit så uppsvälld och bråkig i flera år. Trodde jag hamnat i himmelriket! Nu efter nästan fem veckor känner jag mig piggare och starkare än jag gjort på mycket länge. Kompletterar med lite örter för att lösa upp lymfsystemet och njurarna som antagligen kläggat igen av all protein.

– Beskriv en vanlig matdag för dig!
– Äter mitt första mål vid elvatiden efter att ha druckit er goda shot förstås! Blandar en massa goda frukter och bär, inga små mängder precis. Kan bli en grape, ett äpple, två kiwis och lite blåbär med citron. Som mellanmål kan det bli lite goji och mullbär. Sedan blir det mer frukter till kvällsmat, gärna blåa vindruvor och det mesta försöker jag köpa ekologiskt. Meloner är också gott men det äter jag för sig då de inte ska blandas med annan frukt.

– Tror du att du kommer att vara fruktarian resten av ditt liv?
– Just nu känns det som om jag skulle kunna äta så här för resten av mitt liv men det blir säker någon god sallad och lite nötter så småningom. Dock tror jag det blir svårt att äta kött igen.

– Många är ju rädda för att äta för mycket frukt, vad tänker du om det?
– Jag var själv livrädd för frukt förut så jag förstår att många är det. Känner bara att min kropp och knopp mår så bra och undrar om det då kan vara så farligt? Enligt Dr Morse höjs inte insulinet av fruktsocker utan bara av sammansatta sockerarter. Kan ju inte svära på det men så länge det känns bra är jag nöjd.

– Vilken är den vanligaste reaktionen du får? Är folk positiva eller skeptiska?
– De flesta tycker nog att jag är knäpp men jag tror många skulle tycka det var både gott och bekvämt. Det tar liksom inte många minuter att göra iordning. Tråkigt för alla kokboksförfattare dock, men tänker köpa er bok i alla fall eftersom jag tror att den är underhållande och bra. Lite svårt blir det kanske med det sociala förstås, då får jag nog offra mig och äta en liten sallad, haha.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Gunnar Friberg skriver:

  Hej!
  Funderar på om det finns någon människa på vår jord, som har kommit så långt i utvecklingen, att hen, på ett hälsosamt sätt, kan leva som fruktarian någon längre tid. Troligen behövs många reinkarnationer innan det är tid för det………………….
  Soliga hälsningar
  Gunnar

 2. Jag skulle gärna vilja veta lite om yogaretreatet i Marbella.
  Mvh Lena

 3. Angela skriver:

  Jag har precis börjat med en antiinflammatorisk kost och upplever att kroppen talar om för mig vad jag behöver. Jag har tappat all känsla för kött, pasta, potatis och ris. Även annan fisk. Lax och räkor känns fortfarande ok. Jag har också tappat känslan för grönsaker. Däremot skulle jag kunna tänka mig att leva på frukt, bär, nötter och frön. Det var därför jag googlade på det på nätet. 🙂
  Men hur gör jag för att få variation och tillräckligt med protein och lagom mängd av allt nödvändigt? Det är min stora utmaning. 😊

 4. Jessica skriver:

  Frukterian lång tid?
  Kolla in danska LOUISE KOCH! Hon intervjuar även många internationellt som är frukterianer.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.