fbpx Print

Linas kinamat

Scale

Ingredienser

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

1 msk kokosolja

2 morötter

1/2 blomkålshuvud

1/2 zucchini

2 msk tamari

1/2 msk sesamolja

1 paket mungbönsnudlar

Instruktioner

Hacka löken och lägg den i en kastrull med 1 msk kokosolja. Låt den mjukna lite på låg värme på spisen medan du skivar upp morötterna, blomkålshuvudet och zucchinin (och vitkålen och broccolin om du nu fick smak på det). Lägg i grönsakerna i kastrullen och på med locket. Fortsätt puttra på låg värme tills grönsakerna mjuknat något, då har du i tamarin och sesamolja. Dags att koka upp vatten förresten, dra av spisen och lägg i nudlarna. Låt dem mjukna i några minuter. Skölj av med kallt vatten och blanda ner i kinamaten. Rör runt. Smaka av med tamarin och sesamoljan. Lägg upp i skålar. Servera. Ät.