fbpx Print

Nudelsoppa med ingefära och koriander

Scale

Ingredienser

Soppa:

1 liten gul lök, hackad

3 vitlöksklyftor, hackade

2 msk misopasta

1 msk tamarisoja

1/2 kruka koriander, stjälkarna (bladen använder du till topping)

4 cm ingefära, riven

5 dl vatten

Topping:

2 dl sojabönor

5 cm purjolök, strimlad

4 champinjoner, skivade

1 morot, strimlad

nudlar (vi hade kelpnudlar)

Instruktioner

Skölj nudlarna (ev koka) och lägg upp dem i en lämplig skål/sopptallrik. Mixa ingredienserna till soppan och låt den sjuda några minuter med sojabönorna och purjolöken. Häll soppan över nudlarna.

Toppa soppan med skivade grönsaker (obs att receptet bara är en källa till inspiration, vill du byta ut champisarna mot sockerärtisar och moröttisarna mot rödkålisar så går det förstås hur bra som helst).

Rör runt. Börja ät. Njut.