Hälsoguide till Köpenhamn: 3 caféer med hälsosam frukost och lunch. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Hälsoguide till Köpenhamn: 3 caféer med hälsosam frukost och lunch.

I går var vi i Köpenhamn mellan kl 10:49 och 18:23. Och det visade sig vara precis tillräckligt många timmar för att sätta ihop en liten hälsoguide till dig.

1 Atelier September (Gothersgade 30)

En inredningsbutik som också inhyser ett café. Ljust och fräscht och faktiskt väldigt lugnt när vi var där. Välj bland yoghurt med granola, färsk frukt och gröt till frukost och sallader och dagens rätt till lunch. Och “iced matcha”. Bara en sån sak.

2 Beau Marché (Ny Østergade 32)

Danskar verkar gilla kombon inredningsaffär + café för även den här lilla cafépärlan ligger i direkt anslutning till en liten men naggande god inredningsaffär. Här är allt eko och även om menyn vid första anblicken kanske inte rimmar helt hundra med Platons idévärld så kan du lätt hitta saker på den som dina goda bakterier i tarmen tycker om. Kuriosa: Köpte ett gullig liten porslinsgroda här i går. Slut på meddelande.

3 Hafnia (Store Regnegade 26A)

Här åt vi lunch i går eftersom det mesta på menyn tilltalade Humle & Dumle. Valet föll på två enorma sallader med allt gott du kan tänka dig: hummus, picklad rödlök, surkål, linser, gröna blad och quinoa. Ett litet minus för att man inte kunde ta vatten själv utan var tvungen att gå till kassan och be om vatten varenda gång man var törstig. Konstig grej. Annars kanon!

Bubblare:

42 raw (Pilestræde 32)

Hit hann vi aldrig men gosh, det ser ju grymt ut. Brunch, tapas, burgare, nudlar, pizza … Och allt är raw!

Bistro Pastis (Baggensgatan 12)

Typisk fransk bistromat och härlig soldränkt uteservering. Här tog vi varsin fiskgryta och pratade om livet efter vår föreläsning. Eller nä, det gjorde vi förresten inte alls det för vid bordet bredvid satt den här skådespelaren vilket fick Lina att helt tappa fattningen och börja yra osammanhängande. Sedan betalade vi och åkte hem till Stockholm. Slut på hälsoguide.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Heddan skriver:

    Bor i Köpenhamn och kan tipsa om simple raw 🙂

  2. Och om nån undrar i Malmö så besök Atrium! De kan anpassa hur du vill! Supergott o råvaror bara.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.