fbpx Print

Marinerade tofuspett med potatis- och melonsallad

Scale

Ingredienser

Marinad:

12 paket tofu

2 msk tamari

1 vitlöksklyfta

1 msk finriven färsk ingefära

1/2 lime

1/2 tsk mald gurkmeja

1 msk flytande honung

Potatissallad:

1/2 kg potatis

1/2 vattenmelon

1/2 gurka

1 avokado

1/2 rödlök

1/2 paket fetaost

1 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Riv eller finhacka vitlöken och ingefäran och rör ner i en skål med tamarin, limen, gurkmejan och honungen. Skär tofun i lagom stora stavar och vänd runt i marinaden (låt gärna stå och dra sig i en timme eller så om du har tid att vänta). Trä tofun på blötlagda spett och lägg i en ugnsfast form. In i ugnen på strax över 100 grader. Låt stå tills de blivit lagom varma, vi hade dem inne i ugnen i typ 25 minuter.

Dags att göra salladen! Koka potatisen och låt svalna. Dela melonen och skär den i kuber. Tärna gurkan och avokadon. Strimla rödlöken. Blanda. Toppa med olivolja, salt och nymalen svartpeppar. Servera tillsammans med tofuspetten. Färdigt!