fbpx Print

Vegetarisk Tom kha gai.

Scale

Ingredienser

400 g kokosmjölk

1 msk lantbuljong

1 hackat citrongräs

2 msk riven ingefära

8 dl vatten (ca)

300 g potatis

1 röd paprika

200 gram champinjoner

1/2 purjolök

2 morötter

Instruktioner

Vi börjar med att göra basen genom att blanda kokosmjölk, lantbuljong, hackat citrongräs, riven ingefära och vatten i en kastrull. Koka upp.

Tärna potatis och lägg i soppan. Hacka röd paprika, skär champinjoner i kvartar, skiva purjolök och strimla morötter medan du väntar på att potatisen ska bli mjuk. Vi skivade morötterna med en potatisskalar till långa spagettisar.

Mot slutet av koktiden kan du vända ner löken och paprikan i soppan om du vill. Är potatisen mjuk nu? Då kan du vända ner resten av de råa grönsakerna och njuta av din soppa som är hälften varm och hälften rå. Mums!

Anteckningar

TIPS!

Smaksätt gärna med lite hackad koriander, färsk chili och/eller färskpressad lime.