Green challenge. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Green challenge.

Det är torsdag, solen skiner, vi har aaalldeles för mycket kläder på oss och vi är inne på fjärde och sista dagen av vår livs första detox. Fast detox och detox … Vi ser det snarare som en chans att fylla på kroppen med extra mycket klorofyll, vitaminer, antioxidanter och mineraler under några intensiva dagar.

Vad som slog oss redan när vi plockade upp första påsen i måndags var att det här inte alls skiljer sig särskilt mycket från hur vi äter till vardags. En helt vanlig Food Pharmacy-måndag blir det oftast just en grönsaksbaserad soppa, en shot och en stor grön smoothie fram till middag. Enda skillnaden är att vi äter lite större portioner när vi får bestämma själva. Lätt hänt, ha ha.

Så här går det till:

Varje dag hämtar man upp en välfylld påse på någon av Blueberrys butiker som innehåller 1 soppa, 1 smoothie, 1 juice, glutenfritt knäckebröd och 1 shot. Jo, påsen innehåller förresten en rawfoodboll också men den har vi aldrig fått smaka på eftersom barnen alltid hunnit före. Tanken är sedan att man portionerar ut allt detta goda över dagen och att man kompletterar med en valfri grön middag på kvällen.

På plussidan:
– Så oerhört skönt att slippa laga mat i några dagar.
– Och slippa handla.
– Och slippa tänka.
– Dessutom mycket gott.
– Och supernyttigt, så klart.
– Helt enkelt en grym kickstart om du vill komma igång att äta mera grönt.

På minussidan:
– Av oklar anledning fick vi feeling och började träna ovanligt mycket under dessa dagar vilket gjorde att vi också blev väldigt mycket hungrigare än vanligt. Men det löste vi med att laga en grön XL-middag varje dag och så tog vi en extra frukt och lite nötter på em.
– Hade gärna sett att påsen omfattade även middag – tänk vad skönt det hade varit.

Eftersom vi som bekant älskar grönsaker och vill att alla ska komma igång och äta mer grönt så har vi fixat att du får 15% rabatt om du köper den gröna kuren “Green Challenge” här. När du klickat på produkten så kan du gå in varukorgen högst upp till höger på sidan och ange koden “Foodpharmacy” (fast utan kaninöronen då) så får du automatiskt rabatten.

Nu kanske du tänker 1) wow så bra men 2) att du ännu hellre hade hoppat på utmaningen efter semestern? Då kan vi bara skicka med dig att det är minst lika bra att köra den före ledigheten, precis som vi gjorde den här veckan, och sedan försöka fortsätta att dricka en grön smoothie om dagen hela sommaren. Amen.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Mats Carlsson skriver:

  Vi som inte bor i Stockholmsområdet får recept av….

 2. Katarina skriver:

  Det låter som väldigt lite mat, äter barnen samma “kur”?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Nej nej, absolut inte. Bara vi. Och, vi tyckte faktiskt att det var lite väl lite mat. Var hungrigare vilket vi brukar vara och fick stötta med egna mellanmål.

 3. Hade varit ett super-erbjudande OM det hade varit ekologiskt. Efter flera år med bara ekologiska inköp känns det inte direkt frestande att börja juica gifter. Jag hoppas fler slutar köpa allt besprutat så kanske leverantörer som Blueberry börjar sälja ekologiskt. Idag är det för lätt för dom att skippa det för ni köper ju i alla fall 🙁

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi fick informationen att Blueberry är 80 % ekologiska. Men håller verkligen med – vi är också så gott som 100 % ekologiska i vår vardag!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.