Kokosglass med banan och choklad. – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Kokosglass med banan och choklad.

fav

Eftersom våra familjer tenderar att vilja ha glass varje dag på sommaren så tänker vi att det är bra att alltid ha lite kokosglass i frysen när glasssuget kickar in. I dag ska vi prova ett recept på kokosglass där enda sötningen är tro det eller ej gröna bananer vilket betyder att det här är en glass som du aldrig behöver säga nej till.

Ta fram fram 4 bananer, 1 1/2 dl kokosgrädde, 1 msk raw kakao och 2 msk kakaonibs. Och en sådan där pinnglass-behållare du vet (se bilder nedan om du blir osäker på vad vi menar).

Börja med att skala bananerna. Önskar dig ett varmt lycka till med detta moment.

Kör bananerna och kokosgrädden i mixern till en jämn smet. Ta ut typ 1/3 smeten ur mixern och ställ den åt sidan. Mixa de andra 2/3 med 1 msk kakao.

Oooh, det här är ett viktigt (som i gott) moment – blanda ner 2 msk kakaonibs i smeten du ställt åt sidan.

Blanda de två färgerna i en glassbehållare. Be gärna barnen om hjälp (om du har några i närheten) och försök att inte bry dig om att det inte blir riktigt lika perfekt som om du hade gjort det själv.

Okej då, du kan väl fixa till det i smyg lite senare när barnen inte ser.

På med locken och in i frysen. Vänta i en liten evighet (minst sex timmar) eller låt stå över natten. Ta fram glassen cirka 15 minuter innan du ska äta den så blir det betydligt lättare att få den ur formen (knäckte själva just en pinne pga bristande tålamod).

Oj, det här var riktigt gott. Framför allt chokladglassen, så nästa gång struntar vi nog att dela upp smeten i två delar och häller kakao och kakaonibs i allt istället.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.

Recept från: Erica Palmcrantz Aziz “Superfood boost”.

Print

Kokosglass med banan och choklad.

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 glassar 1x
Scale

Ingredienser

4 bananer

1 1/2 dl kokosgrädde

1 msk raw kakao

2 msk kakaonibs

Instruktioner

Börja med att skala bananerna. Önskar dig ett varmt lycka till med detta moment. Kör bananerna och kokosgrädden i mixern till en jämn smet. Ta ut typ 1/3 smeten ur mixern och ställ den åt sidan. Mixa de andra 2/3 med 1 msk kakao.

Oooh, det här är ett viktigt (som i gott) moment – blanda ner kakaonibs i smeten du ställt åt sidan. Blanda de två färgerna i en glassbehållare. Be gärna barnen om hjälp (om du har några i närheten) och försök att inte bry dig om att det inte blir riktigt lika perfekt som om du hade gjort det själv.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.