Plötsligt händer det. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Plötsligt händer det.

Ibland tvivlar man. När man har ställt fram kikärtsbollar istället för köttbullar på middagsbordet och barnen vägrar smaka. När de tycker att man är elak bara för att man inte ger dem Fanta. När de ser dig djupt in i ögonen och förklarar att de vill flytta in hos Anastasia i klass 2B för att hon får blodpudding till middag varje dag.

Då har det hänt att vi vacklat. Att vi tänkt att vi kanske är på fel spår, trots allt. Att vi tänkt att alla våra små ansträngningar kanske har, hemska tanke, omvänd effekt? Tänk om barnen blir besatta av socker bara för att vi inte äter det hemma? Tänk om det står dem upp i halsen en dag och de gör revolt bara för att vi sagt nej till läsk och gjort grönkålschips till fredagsmyset?

Men så plötsligt händer det. En helt vanlig måndagkväll i juni går en av våra nioåringar plötsligt in i köket och gör sin egen smoothie till kvällsmat – med babyspenat, frysta blåbär, banan, yoghurt, avokado, ett rör synbiotika (jo då, hela röret åkte ner) och d-vitamin. Och det är då poletten trillar ner.

Tricket är inte att tvinga sina barn att äta upp mat de inte gillar eller att förbjuda dem att äta saker de tycker är gott.

Tricket är att föregå med gott exempel.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Monika skriver:

  Kloka ord!

  Måste testa att ha ner synbiotikan i smoothie istället för vatten så får man i sig den. 😀

  Tack för en fantastisk blogg

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ja, prova – då smakar den ingenting! Och tack snälla för fina ord!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.