fbpx Print

Vegansk sill.

Scale

Ingredienser

2 auberginer

2 dl havre fraîche

1 dl osötad sojadryck

1 msk dijonsenap

1 msk äppelcidervinäger

2 dl mild kallpressad rapsolja

1 dl färsk bladpersilja

1 dl färsk mynta

2 salladslökar

1 vitlöksklyfta

1 msk fänkålsfrön

1 ekologisk citron, zest

1 msk färskpressad citronjuice

2 krm salt

1 krm nymalen svartpeppar

Instruktioner

Skala och skär auberginerna i centimetertjocka stavar, dela varje längd i lagom stora ”sillbitar”. Ånga dem i 5 minuter (så här gör du det), bitarna ska vara mjuka men fortfarande ha kvar lite tuggmotstånd. Skölj av med kallt vatten och låt rinna av väl.

Majonnäsen gör du överraskande enkelt genom att mixa ihop sojadryck, senap och äppelcidervinäger. Tillsätt sedan oljan i stråle medan du fortsätter att mixa till en tjock majonnäs.

Finhacka örterna. Strimla salladslöken fint. Finhacka vitlöken. Mortla fänkålsfröna. Blanda samman alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar, och eventuellt lite mer citron. Blanda ner auberginebitarna. Fördela i två väl rengjorda glasburkar och ställ svalt i kylskåp i ett dygn innan servering.