fbpx Print

Glutenfria mandelscones med torkade aprikoser.

Scale

Ingredienser

3 dl mandelmjöl

3 dl bovetemjöl

1 dl torkade aprikoser

2 tsk bakpulver

1 krm salt

2 dl valfri växtbaserad mjölk

1 stort ägg

Instruktioner

Sätt ugnen på cirka 100 grader och preppa en plåt med bakplåtspapper eller muffinsformar. Hacka aprikoserna. Rör ihop mandel- och bovetemjölet, aprikoserna, bakpulvret och saltet samtidigt som du vispar ihop mjölken och ägget i en annan bunke (eller ja, du kanske inte behöver göra det prick samtidigt).

Degen ska vara lös och kladdig, men strö över lite mer bovetemjöl om den är alltför smetig. Forma till små kluttar eller häll i muffinsformar och grädda i cirka 40 minuter eller längre (tills bröden har rest sig). Ta ut ur ugnen och låt dem svalna på galler. Hur enkelt och gott?