Glöm inte fibrerna i sommar! – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

Glöm inte fibrerna i sommar!

Fibrer, fibrer, fibrer. Är det något som vi lärt oss så är det att fibrer skyddar oss mot kroniska sjukdomar och bromsar vårt åldrande. Bland annat visar forskning att vi får skydd mot kroniska sjukdomar om vi äter 30 gram resistent stärkelse om dagen.

Ändå är det få av oss som kommer upp i de 25 gram fibrer som Livsmedelsverket rekommenderar att vi ska få i oss varje dag. Och eftersom vi vet att det är lätt hänt att vi äter mindre av det som är nyttigt på semestern så vill vi bara påminna dig om vårt generaltips i sommar: den gröna smoothien. Den är nämligen ett av de enklaste sätten att få i sig stora mängder fibrer.

Det finns massa olika fibrer men en av våra favoritfibrer heter resistent stärkelse. Häromdagen publicerade SvD en artikel om resistent stärkelse från förra sommaren artikelserie om tarmfloran (som vi ju fick vara med i). Forskning visar att vi får skydd mot kroniska sjukdomar om vi äter 30 gram resistent stärkelse om dagen.

Så, stick iväg och gör en grön smoothie och sätt dig sedan och läs hela artikeln här: https://www.svd.se/30-gram-om-dagen-minskar-risk-for-kroniska-sjukdomar. Och står du med en påse babyspenat i ena näven och en avokado i andra men vet inte var du ska börja, så har du några recept här nedanför!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Tips på gröna smoothies:

Raw och mjölkfri Kebnekaisesmoothie.

Yogayamas gröna smoothie med selleri, mango och mynta.

Ännu en grön smoothie med mango och persilja. Faktiskt en av de bättre.

Grön antiinflammatorisk supersmoothie med persilja.

Grön smoothie bowl för nybörjare.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Hej
  Jag undrar om det fungerar bra att göra dessa gröna smoothies dagen innan de ska ätas? Det finns nämligen ingen tid att göra det på morgonen. Vissa smoothies blir beska om det står för länge och ska drickas direkt för godast smak. Dock har jag inte helt listat ut vilka ingredienser det är som man inte ska ha i för att kunna äta smoothien senare. Det bör man ju kunna göra 🙂

 2. Undrar samma som ovanstående. Jag har i och för sig tid att göra smoothie på morgonen men skulle gärna ta med mig till jobbet. Brukar göra med avokado, banan och mandelmjölk/kokosmjölk som bas plus massa olika gröna blad.

 3. Mildred Jonson skriver:

  Det är härligt med allt det gröna men nu har jag läst att korsblommigt grönt skall ångas eller förvällas före intag. Se nedanstående!

  Candida-diet: Varför det är den dålig idé att äta rå kål! | CandidaGrupp …
  http://www.candidagrupp.com/candida-diet-varfor-det-ar-den-dalig-ide-att-ata-ra-kal/
  13 apr. 2016 – En fråga jag får hela tiden från patienter och som jag precis sett på YouTube är, “Eric, varför rekommenderar du inte rå kål? Vad är problemet …

 4. Andrea skriver:

  Hej! Läsar att man bör äta 30g fibrer per dag. Jag äter i princip bara råa grönsaker + en msk fiberhusk, en msk potatismjöl, en msk chiafrön. Ändå ligger mitt dagsintag på ca 25g. Hur ska man bära sig åt? Åh, kan inte ni ta reda på näringsinnehållet inkl fiberinnehåll på riktigt grön banan ?!
  Skulle så gärna se en dagsmeny innehållandes Max 25g socker (och ändå bär, går det?).
  Tack för ALLT !

 5. Nämen, vad är det här?
  Att det skulle vara dåligt att äta rå kål behöver vi ju verkligen få kommentar på. Snälla, gör så att Stig berättar lite om det här. Jag blir ju helt förvirrad nu.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Nja, Stig och många med honom rekommenderar iaf att man äter rå grönkål, broccoli etc, varje dag.

 6. Torwald Åberg skriver:

  Det du föreslår är ju helt rätt. Men ändå det är som katten kring den heta gröten. Det viktigaste saknas, vardagsmaten, lunchen på restaurangen, fikat på jobbet, chokladkakan på vägen hem, fredagsmyset med chipsen mm. Vad gör ni åt detta?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vet inte riktigt om vi förstår frågan?

Comments are closed.

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.