Food Pharmacy

Post image

Äppelcidervinäger + vatten.

Det är fredag morgon och nu ska du få gissa vad som är det första vi gör när vi går upp på morgonen. Tror du att det är:

1) Att yoga i 15 minuter – ett kort men stärkande pass som gör att vi behåller en känsla av lugn inom oss resten av dagen.

2) Att prestera varsin maffig Kebnekaisetopp (om du inte vet vad det är vid det här laget så gör du klokt i att genast beställa vår första bok här).

3) Att dricka ett glas vatten med en matsked äppelcidervinäger.

Svaret är tamdadadam: 3) att dricka ett glas vatten med äppelcidervinäger.

Så sent som i somras läste vi att Stig gör det varje morgon och då bestämde vi oss för att också prova. Vet att många har frågat Stig om det inte stör fastan (av intresse för oss som tillämpar periodisk fasta då och då och inte äter första målet mat förrän vid lunch) och det gör det ju förvisso, men enligt Stig tar det cirka 10 minuter för kroppen att förbränna ett glas med äppelcidervinäger och sedan är det inte mer med det.

Här kan du läsa mer om äppelcidervinägerns hälsoeffekter: http://www.land.se/halsa/5-halsoskal-att-dricka-appelcidervinager-varje-dag/

Och Kebnekaisetoppen? Jo tack, den brukar höra av sig lagom till första koppen kaffe.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.

 

Dela

Kommentarer

 1. Karoline skriver:

  Men en fråga då, om det är nyttigt att dricka äppelcidervinäger varje dag, men att man inte får ta för mycket. Har ni fortfarande med det i er gurkmeja shot varje dag, eller tar ni den på morgonen i stället? Bara så jag vet hur ni burkar göra! 🙂 För jag har ju med en matsked vinäger i gurkmejadrinken varje dag… 🙂

 2. Enligt vissa förstör inte kokta ägg fastan. Hur ställer ni er till det?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Oj, aldrig hört … Låter lite konstigt …

 3. Hej! Jag undrar vad det är för märke på era kosttillskott som ni äter? D-vitamin samt omega3 (krillolja).
  Tack på förhand 🙂
  PS. Är helt frälst i er blogg/era böcker 🙏🏼

  1. Food Pharmacy skriver:

   Olika från gång till gång – inte trogen något speciellt märke men Holistic brukar vara bra på D-vitamin.

 4. Hej! Bra inlägg!!! Undrar samma som Karoline, om det är bra att ta ytterligare en matsked utöver den i gurkmejashoten eller inte? Och sen är jag superdupernyfiken på vad ni gör för 15-min-pass yoga på morgonen (om det nu inte var ett skämt hehe)! TACK!

 5. Ann-Christine Reimer skriver:

  1 msk äppelcidervinäger blandat med vatten varje dag är inte farligt. Har man dock magsår är det väl ingen höjare med för mycket äppelcidervinäger. Jag droppar lite äppelcidervinäger direkt från flaskan över min mat och det förhöjer smaken på maten avsevärt.

 6. Jag har läst på några håll att om man dricker för mycket äppelcidervinäger så kan det påverka bentätheten. Särskild kvinnor som passerat övergångsåldern ska vara försiktiga. Jag antar att det är en fråga om hur mycket man dricker per dag. Är det någon som vet var ungefär gränsen går?

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.