Blåbärspaj, trumpeter och fanfarer! – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Blåbärspaj, trumpeter och fanfarer!

fav

I dag äter vi blåbärspaj och firar att vår kokbok äntligen finns i bokhandeln! Vi har inte hunnit förbi Akademiebokhandeln än pga jobb, barn, fix och trix, men ska försöka hinna med en snabbis i eftermiddag. Det är en väldigt speciell känsla att se boken på plats första gången och det känns smått svindlande att den äntligen är klar. Och extra kul är det förstås att den gör sig så fint bredvid vår första bok. Som Piff och Puff – precis som vi hade hoppats på.

Men nog om våra känslor. Nu är det dags att bjuda på ett recept på en helt magisk blåbärspaj som bokens formgivare, världens bästa Anna, tipsade oss om i helgen. Receptet kommer ursprungligen härifrån.

Blåbärspaj att fira med
(1 paj)

Pajdeg:
2,5 dl (200 g) blötlagda cashewnötter
2,5 dl (100 g) kokosflingor
4 färska dadlar
1 nypa salt

Blåbärssmet:
1 paket frysta (tinade) blåbär
1 st äpple
5 färska dadlar
saften från 1/2 citron
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 msk fiberhusk

Blötlägg nötterna i cirka 1 timme. Mixa ingredienserna till pajdegen och tryck ut den på bakplåtspapper i en bröd- eller pajform. Mixa ingredienserna till fyllningen och täck botten. Låt stå i kylen cirka en halvtimme före servering.

blåbärspaj

Men det var då värst vad svår pajen var att fotografera. Den ser ju nästan svart ut på bild. Gör den sig kanske bättre i vardagsrumsmiljö? Värt ett försök.

blåbärspaj

Nähäpp, det blev ju inte ett dugg bättre. Men du är ju smart så du förstår ju vad som väntar dig – en nötig botten med magisk blåbärsfyllning som, tack vare fiberhusken, blir precis lagom fast. Mums!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här

Print

Blåbärspaj att fira med

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 paj 1x
Scale

Ingredienser

Pajdeg:

200 g blötlagda cashewnötter

100 g kokosflingor

4 färska dadlar

1 nypa salt

Blåbärssmet:

1 paket frysta (tinade) blåbär

1 st äpple

5 färska dadlar saften från

1/2 citron

1 tsk vaniljpulver

1 1/2 msk fiberhusk

Instruktioner

Blötlägg nötterna i cirka 1 timme. Mixa ingredienserna till pajdegen och tryck ut den på bakplåtspapper i en bröd- eller pajform. Mixa ingredienserna till fyllningen och täck botten. Låt stå i kylen cirka en halvtimme före servering.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.