fbpx Print

Tomatsås från höften.

Scale

Ingredienser

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

500 gram morötter

500 gram krossade tomater

1 msk lantbuljong

2 cm riven färsk ingefära

2 dl kokosmjölk

1 msk oregano

salt och nymalen svartpeppar

200 gram champinjoner

1 liten vitlöksklyfta

1 skvätt olivolja

1 zucchini/valfri spagetti

Instruktioner

Hacka lök och vitlök slarvigt och tvätta och riv morötterna (behåll skalet på). Lägg grönsakerna i en kastrull tillsammans med tomatkrosset, lantbuljongen och kokosmjölken och värm på svag värme tills löken mjuknat.

Tvätta och skär under tiden svampen i mindre bitar. Låt den vattna av sig på låg temperatur i en kastrull och när det mesta av vattnet dunstat så har du i en skvätt olivolja och en liten finhackad vitlök. Låt ligga i kastrullen i ytterligare någon minut och smaka av med salt och peppar

Mixa din tomatsås slät i mixer och smaka av med oregano och eventuellt salt och peppar. Servera med zucchininudlar eller valfri pasta (t ex bönpasta). Och gärna med svampen för de som vågar (hen som undrade om man kunde äta slime gillade svampen mer än spagettin).