Kladdkaka med dadlar - Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Kladdkaka med dadlar som får dig att vilja slänga alla andra recept på kladdkaka

fav

Vi gillar ju som bekant att snacka men i dag tänkte vi att bilderna får tala för sig själva. Varsågod, en stilstudie i det bästa vi vet: kladdkaka med dadlar.

Print

Kladdkaka med dadlar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 kaka 1x
Scale

Ingredienser

2 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

1/2 dl riven kokos

10 färska dadlar

5 msk kakao

1/2 dl smält kokosolja

3 ägg

1 nypa havssalt

Instruktioner

Smörj en form med kokosolja. Mixa dadlarna med kokosen. Blanda i resten av de torra ingredienserna och mixa igen. I med kokosoljan och äggen och mixa en sista gång.

Häll över smeten i en form och in i ugnen på strax över 100 grader. Vår vän som bjöd oss på kakan hade ugnen på 175 grader i EXAKT 10 minuter, men om du vill göra kakan ännu nyttigare så sänker du temperaturen på ugnen några snäpp och har lite mer tålamod. Bättre dock att du tar ut den lite “för tidigt” än lite försent, eftersom det är kladdet vi vill åt. Låt svalna i kylen och ät med färska bär.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.