Lakritsdadlar som ser ut som s**t. – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Lakritsdadlar som ser ut som s**t.

fav

I dag ska vi göra lakritsdadlar. Men först blir det triss i länkar.

Åt lunch i går på nya Yolo (vars meny för övrigt är helt fri från gluten, raffinerat socker och laktos samt att de är stenhårda på eko och närodlat) med den här bönan som inte bara är grym på yoga och mat utan dessutom upphovsmakare till världens godaste rocky road som du hittar på sidan 145 i vår kokbok.

Pust. Slut på länkarbete.

lakritsdadlar lakrits dadlar

I vilket fall så råkade hon nämna att hon hade gjort dadelgodis med lakrits för några dagar sedan varpå vi typ på svimmade för att det lät så gott. Och sedan tog hon fram luktsaltet och berättade hur man gjorde. Och då svimmade vi igen för att det var så enkelt.

Du tar helt enkelt fram några dadlar, 1 msk lakritspulver och en klick kokosolja och sedan så smörjer du liksom in dadlarna med ett tunt ytskikt av kokosoljan.

lakritsdadlar lakrits dadlar

Och därefter så skakar du runt de kladdiga dadlarna i lakritspulvret i några sekunder.

lakritsdadlar lakrits dadlar

Tills de ser ut så här. Som älgspillning. Men ändå. Fyfabianvagott.

Originalreceptet hittar du här: http://www.charlottef.se/nutrition/recept/dadelgodisar/

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Lakritsdadlar som ser ut som s**t.

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 6 stycken 1x
Scale

Ingredienser

6 dadlar (urkärnade)

1 1/2 msk kokosolja

1 msk lakritspulver

Instruktioner

Du tar helt enkelt fram några dadlar, lakritspulver och  kokosolja och sedan så smörjer du liksom in dadlarna med ett tunt ytskikt av kokosoljan. Och därefter så skakar du runt de kladdiga dadlarna i lakritspulvret i några sekunder.

Tills de ser ut så här. Som älgspillning. Men ändå. Fyfabianvagott.

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Josefine skriver:

  Mitt favoritgodis, lika gott som lakritskritor, är lakritsbollar.
  Mixa ihop
  10 urkärnade dadlar
  1 msk kokosolja
  1 msk kokosmjöl (eller durramjöl)
  4 tsk lakritspulver
  1 tsk vaniljpulver
  Lite salt

  Rulla bollarna i ännu mer lakritspulver. Mums!

 2. En ännu enklare variant är att slå i en matsked eller så med lakritspulvret direkt i dadelpåsen och bara skaka. Bättre än lördagsgodis enligt Alfred 7 år. 🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Briljant ju!

 3. Vilken fantastisk tur att det finns smarta människor som kommer på sånt här! Tack 🙂

 4. Hej. Jag undrar hur ni löst det med skolmaten. Äter era barn tex pasta , mjölkprodukter korv på skolan ? Tycker att det känns svårt när man vill ge barnen bra mat alla måltider med det är iaf inte möjligt på mina barns skola 🙁 tacksam för svar.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Sjukt bra och knepig fråga. Vi har en dotter med celiaki så hon äter specialkost av den anledningen, men utöver det så äter de det som serveras. Våra skolor har hyfsat bra mat men långt ifrån perfekt. Vi försöker “utbilda” och peppa våra barn att välja rätt saker men svårt att ha full kontroll så klart. Tröstar oss med att de får bra mat hemma!

 5. Hej!
  Jag och min partner har sedan några veckor använt oss utav era recept och jag måste då säga att gud så gott det är! Dock så har vi båda börjat känna av våra magar som har svullnat, magknip och lite förstoppade. Vad tror ni att detta beror på då maten ska vara bra för tarmfloran?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Gissar (alltså GISSAR) att det är fibrerna? Tydligen väldigt vanligt när man börjar äta en mer fiberrik kost. Ingen fara isf men så klart inte kul med magknip. Ta det lite lugn, vänj magarna långsamt och så mycket vatten. Lycka till!

 6. Alltså jag är ny läsare här inne, vet inte hur jag missat er eftersom jag knarkat hälsobloggar (om jag får kalla er så) i flera år. Men nu har jag äntligen hittat hit och så glad jag är för det! Massa goda recept OCH varning för skratta-rakt-ut-utan-att-tänka-mig-för-skratt! Sjukt bra kombo i en blogg 🙂 Ska absolut testa dessa älgspillningsgodisar! Tack för all inspo och trevlig helg!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Haha, välkommen! Hoppas du kommer att trivas här!

 7. Fantastiska lakritsdaddlar ????????

  1. Food Pharmacy skriver:

   Eller hur!!!

 8. Cecilia skriver:

  Testade – och VÄL godkända!

  Jag blandade urkärnade dadlar med rålakritspulver (och salmiaksalt!!!) och det salta med söta dadeln blev fantastiskt!

  Något jag tänkt dock, då jag är väldigt ny med att använda dadlar i min kost, hur “många”kan man äta innan det börjar gå mer åt det onyttiga hållet gällande sockerhalter osv? Vill helst inte få i mig för mycket socker men detta är ju ett grymt alternativ när man blir sötsugen! Vad tycker ni är en bra dos om man ska snaska sånt här? 🙂

  Grymt jobbat tjejer! (med praktikant)

 9. Cecilia Nystrand skriver:

  Hej! TACK för en underbar blogg samt podd, jag är frälst!

  Fråga – Dadlar. Jag har under flera års tid ätit lågkolhydratskost som bland annat utesluter frukt (fruktsocker), och därmed dadlar. Nu är min tanke att konvertera till er typ av kost och jag ser att ni använder väldigt mycket dadlar i era recept, och jag förstår varför, då det är sjukt gott! Men kan ni hjälpa mig då att förstå ”varför” jag ska välja det istället för tex erythritol som inte höjer blodsockret? Jämfört då med dadlar som innehåller fruktsocker som kan jämföras med sukralos. Hur bra är en dadel?

  Tack ni är bäst!

 10. Hej.
  Fick nyligen (2 v sen?) nys på Food Pharmacy. Sen dess lyssnat på ljudboken o planlöst scrollat lite hit o dit. Mycket intressant, en del bekant o mycket nytt 🙂
  Ska bli kul att sätt mig in mer ämnet.

  Såg att ni lunchat på Yolo.
  Det hade varit kul med ett ”register” på liknande etablissemang. Tidskrävande kanske, tänker att det kan vara nåt som kan växa med tiden då det öppnas nytt och ni/vi hittar okända pärlor. Läsare kan tipsa er o ni kan ”godkänna” enligt vissa parametrar, ex så som Yolo: glutenfritt, laktosfritt, inget raffinerat socker o krav på eko samt närodlat.

  Det var en spontan tanke bara. 🙂

  God Jul

 11. Känslan som kommer smygande när jag inser att jag köper dessa dyrt på Coop…

 12. Ing-Britt skriver:

  Tack för det fantastiska receptet på lakritsdadlar.
  Förstår att jag måste hejda mej och inte äta för många åt gången pga fruktsokret.
  Hur många brukar ni smaska i er åt gången?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.