Spagetti på sötpotatis. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Spagetti på sötpotatis.

Titta vad vi hittade när vi handlade mat i går – färdigstrimlad sötpotatis. De flesta dagar i veckan hade vi nog passerat grönsaksdisken utan att ens se den, men i går var en sådan dag då vi hade noll inspo, ingen tid samt fyra utsvultna familjemedlemmar i bilen. Vi behövde helt enkelt en quick fix. Och då får väl detta ändå anses vara en riktigt bra sådan?

Så, vi åkte glatt hem och värmde upp drivor av champinjoner, vitlök och schalottenlök på låg temperatur på spisen och sedan, precis på slutet, vände vi ner strimlade soltorkade tomater, sötpotatisen och massor av färsk persilja.

Gah. Du hör ju hur gott det blev. Det här var så mycket bättre än bönpasta. Fattar inte att vi inte tänkt tanken att vi kan strimla sötpotatis själva? Och för alla de stunder då man inte hinner eller orkar strimla själv, så kan vi ju bara hålla tummarna för att de börjar göra den färdigstrimlade varianten på ekologisk sötpotatis snarast.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Magdalena skriver:

  Tack för tipset, spännande. Man behöver alltså inte koka potatispastan först utan bara fräsa med de övriga grönsakerna+
  Tack för superbra blogg – bra handfasta tips som är lätta att följa och ffa – tack för er humor, jag skrattar så mycket när jag läser era inlägg! Och skratt måste ju också vara bra för hälsan eller hur?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Helt övertygad, haha!

 2. Navid Hamidi skriver:

  Hur lång koktid ungefär?

  1. Food Pharmacy skriver:

   30-60 sekunder.

 3. Vilken räddare j nöden! Men om man gör egen, hur tänker ni att man går till väga? Jag tycker tyvärr inte om bönpasta alls 🙁

  Och tack för en fantastisk blogg!!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Köp en spirulizer – finns i alla olika sorters storlekar, former och prisklasser.

 4. Ni är såååå bra!! Dunder tips ????????????

 5. Guuud vad gott! Tack snälla för alla underbara tips och goda råd. Har båda era böcker. Guldmuffins är min favoritfrukost just nu. ????

 6. Jag har köpt er bok. När jag började läsa recepten var jag färdig att ge upp igen. Det beror på att jag inte tål kokos. Jag tål inte fisk heller och en del frukter och kryddor. De går ju lätt att byta ut men vad kan jag byta ut kokosmjölk, kokosolja mm mot?

 7. Jag är nyfiken på vad ni eller Stig tänker om det här med food combining som vissa förespråkar, att man inte ska kombinera vissa livsmedel för att underlätta för matsmältningen? Om det ens är något ni hört talas om då 🙂

 8. Toppentips!!
  Som alltid ????????

 9. Kristina skriver:

  Hej!
  Hur förhåller det sig med barn och periodisk fasta???

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.