Tre favoriter av tillskott. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Tre favoriter av tillskott.

1) Vi brukar ju slå ett slag för att man ska få i sig nyttigheterna främst via maten, med som vår näringsterapeut Maria Berglund Rantén så klokt skrev i måndags så är vitamin D ett vitamin som är knivigt att få i sig vintertid via solen, i alla fall här i Sverige. Fick många frågor i samband med detta angående vilket märke vi väljer, men vi är inte trogna något speciellt märke. Köper oftast flytande D-vitamin på flaska, nu senast från Holistic, med en käck liten ampull så vi liksom kan droppa oljan direkt i munnen. Känns lite pubertalt på ett bra sätt, typ som när man drack direkt ur mjölkpaketet när man var liten skrutt.

2) Och på samma sätt som D-vitamin är svårt att få i sig så är Omega-3 en liten utmaning. Därför äter vi tillskott av krillolja, alltså den lilla krillen som är långt ner i näringskedjan. Samma sak här: inget favoritmärke på lager. Brukar gå in på någon hälsokostbutik som vi litar på, typ Lemuria på Nybrogatan (vars fysiska butik tyvärr klappat igen) eller Gryningen på Folkkungagatan, och fråga vad dom rekommenderar.

3) Och sist men inte minst så äter vi ju tillskott av mjölksyrebakterier och fibrer varje dag. Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter 25 gram fibrer om dagen, så de 7,4 grammen fibrer som 2 matskedar motsvarar är en god bit på vägen.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Har precis hittat hit, läser första boken och känner mig hittills mer pepp än vad jag känner mig som en värdelös förälder (som i dagsläget serverar korv, bröd, mjölk etc till barnrn) faktiskt.

  Nu har jag förstås inte hunnit läsa allt, men det dyker upp småfunderingar hela tiden. Finns det en FAQ (frequently asked questions) tex här på bloggen? Annars vore det fint om ni gjorde en sådan. Säkerligen är det fler än jag som undrar om samma saker, tex om en verkligen ska äta linfrön efter larmrapporter om gift, eller om hållbarheten på nån grön smoothie, och då är det ju smart att samla alla oss undrande och ge oss alla svar på en gång.

 2. I väntan på FAQ ställer jag ändå en detaljfråga och hoppas på svar. I recept där det ska vara “mjölk” med, varför nämns inte soja som alternativ? Har bara sett havre och mandel tror jag. Bör sojamjölk undvikas?

 3. Hej!

  Tack för era fina och viktiga böcker, bloggen och allt annat ni gör. Fantastiskt! Vilken insats!

  Jag undrar bara hur ni gör med barnen på förskola/skola. Där lär det väl serveras både det ena och andra som inte gynnar tarmfloran. Jag har koll på min lilla unge som jag fortfarande är hemma med, men sedan, när han ska ut i livet, hur gör man då?! Tips? Och ska man ge en 2,5 åring tillskott av Krill osv. Hur mycket i så fall?

  Tack igen. Ni är grymma!

 4. Inga Almström skriver:

  Vet inte men, tanken slår mig, är det inte dyra fibrer i Stigs synbiotika?

 5. Kära Food pharmacy, gillar verkligen allt ni gör men vill också belysa att Holistic många gånger inte har bra produkter! Detta är enligt en kontakt som jag har som jobbar med detta. Där har jag fått veta att de många gånger inte håller vad de lovar i sina produkter och blandar i mycket dåligt. Så att lyfta fram Holistic i ett inlägg på bloggen…. tänk en gång extra säger jag. Jag tycker personligen inte att de förtjänar det. Men sen vet jag rätt mycket om dem.
  Tack ännu en gång för en trevlig blogg! Ha en fin dag! Kram från Malmö

 6. Kristin skriver:

  Hej!
  Jag tänkte köpa Stigs Synbiotika men såg nu att det innehåller spår av gluten, har Celiaki. Jag undrar om ni känner till något annat tillskott som är lika bra utan glutenspår.
  Tack på förhand!
  Med vänlig hälsning, Kristin

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.