Tre favoriter av tillskott. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Tre favoriter av tillskott.

1) Vi brukar ju slå ett slag för att man ska få i sig nyttigheterna främst via maten, med som vår näringsterapeut Maria Berglund Rantén så klokt skrev i måndags så är vitamin D ett vitamin som är knivigt att få i sig vintertid via solen, i alla fall här i Sverige. Fick många frågor i samband med detta angående vilket märke vi väljer, men vi är inte trogna något speciellt märke. Köper oftast flytande D-vitamin på flaska, nu senast från Holistic, med en käck liten ampull så vi liksom kan droppa oljan direkt i munnen. Känns lite pubertalt på ett bra sätt, typ som när man drack direkt ur mjölkpaketet när man var liten skrutt.

2) Och på samma sätt som D-vitamin är svårt att få i sig så är Omega-3 en liten utmaning. Därför äter vi tillskott av krillolja, alltså den lilla krillen som är långt ner i näringskedjan. Samma sak här: inget favoritmärke på lager. Brukar gå in på någon hälsokostbutik som vi litar på, typ Lemuria på Nybrogatan (vars fysiska butik tyvärr klappat igen) eller Gryningen på Folkkungagatan, och fråga vad dom rekommenderar.

3) Och sist men inte minst så äter vi ju tillskott av mjölksyrebakterier och fibrer varje dag. Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter 25 gram fibrer om dagen, så de 7,4 grammen fibrer som 2 matskedar motsvarar är en god bit på vägen.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.